Ryske Danil Ivanov har kopplat greppet om VM-titeln i isracing. Efter helgens tävlingar i tyska Inzell leder ryssen med 13 poäng före landsmannen Dimitri Koltakov. Bland svenskarna ligger Stefan Svensson bäst till med en delad niondeplats inför VM-avslutningen i Uppsala nästa helg.

Danil Ivanov.

Danil Ivanov vann dubbelt i helgens tävlingar i Inzell. Båda gångerna före Dimitri Komithsevich och Dimitri Koltakov. Nu har också Ivanov slagläge att säkra VM-guldet i Uppsala kommande lördag och söndag.
För svensk del gick det sådär. Stefan Svensson kunde inte följa upp sin fina helg i Assen med samma åkning i Inzell. Det blev fem respektive fyra poäng under de båda dagarna i Inzell. Därmed har tyske Günther Bauer krypit i kapp i totalställningen – och nu står båda på 47 poäng inför de två sista tävlingarna.
– Jag har kämpat på ganska bra, men har haft lite stolpe ut. Det har varit lite dålig utdelning poängmässigt, körningen har känts bättre. Men VM är tufft, fy sjuttsingen vad många är bra, säger Stefan Svensson till Race efter söndagens tävlingar.
För Robert Henderson gick det ännu sämre. Han fick kasta in handduken till söndagens tävlingar efter tre heat, på grund av influensa.
Ännu värre gick det för den fjärde finalisten i söndagens race. Österrikaren Harald Simon kraschade illa och fick föras till sjukhus, där han fick sy i både armar och ben.
– Hans mekaniker trodde dock att han skulle kunna köra i Uppsala, säger Stefan Svensson.
Om inte Simon kommer till start så står tjecken Jan Klatovsky som förste reserv att ersätta Österrikaren. Tvåa på den listan är svenske Per-Anders Lindström.