Daniel Henderson gjorde en mycket lovande isracingdebut förra vintern. Nu trappar han upp satsningen och inleder säsongen redan på torsdag. Då åker han och de blå-gula landsmännen Jimmy Olsén, Niklas Kallin Svensson och Stefan Svensson till ryska Kumertau för tio dagars träningsläger tillsammans med de ryska proffsen.

De svenska förarna får bästa tänkbara förutsättningar att inleda årets säsong. Inbjudan kommer enligt uppgift från den ryska federationen och de svenska förarna var inte sena att nappa. Tio dagars träningsläger mot de ryska stjärnorna, med regerande världsmästaren Danil Ivanov i spetsen, väntar. Inga andra europeiska förare lär finnas på plats.
– En perfekt start på säsongen, säger Daniel Henderson, som dock flyger hem tre dagar tidigare än övriga svenskar för att kunna hinna med sitt civila arbete.
Henderson är förväntansfull. Inte undra på det. När han anländer till Kumertau på lördag morgon finns hans nya tävlingscykel på plats. En cykel som förra säsongen återfanns i Danil Ivanovs maskinpark.
– Det är Peter Jansson som har köpt cykeln av Danil, och jag kommer att köra den. Det känns riktigt bra. Förutom motorn så är chassi, gafflar och fjädring intakt, säger Daniel Henderson, som nu gör sitt andra Rysslandsäventyr efter EM-finalen i Kamensk-Uralskij.
Även supertalangen Ove Ledström var inbjuden att åka till Ryssland – men han har istället valt att förbereda sig på svensk mark. Tillsammans med ex-föraren Thorleif Burman kommer han att träna och testa i Arjeplog under en veckas tid.
– Eftersom vi har så mycket nya grejer att köra in så valde vi att tacka nej till Ryssland den här gången, och satsa på att köra in allt i Arjeplog istället tillsammans med Thorleif, skriver Ove Ledström i ett meddelande.
* Den som vill läsa mer om Daniel Henderson ska hålla utkik i Race Magazine nummer 18, som når prenumeranterna den 18 december.