Race kan avslöja att svenske VM-föraren Robert Henderson lämnar Hammarby till kommande säsong. Det står klart efter ett möte mellan Henderson och klubben under onsdagen.

Robert Henderson deltog inte i lag-SM-finalen i Strömsund i onsdags. Istället hade Henderson ett möte med Hammarbyledningen, och redde ut en tids kontroverser. Bland annat har Hammarbyledningen varit irriterade på Henderson då han körde i Smedernas väst under Nordiska finalen, och i Strömsunds väst under två heat i SM-finalen.
– Det har varit infekterat ett tag. Men nu är det rätt så lugnt. Vi redde ut det mesta i går kväll, säger Henderson till Race på torsdagskvällen.
Kontentan av mötet blev att Henderson inte fortsätter att köra i Hammarby.
– Det känns rätt så skönt att ha tagit det beslutet. Jag har bara kört för Hammarby under min isracingkarriär. Det kan bli en nytändning med ett klubbyte, tror Robert Henderson.
Angående västfrågan svarar Henderson:
– Egentligen skulle vi kört med Sverigevästen i Nordiska, men det fanns inga sådana på plats och det fanns ingen Hammarbyväst där heller. Och jag ville köra i mitt eget ställ med mina sponsorer på, säger Robert Henderson.
Vilken klubb Robert Henderson kör för nästa säsong är inte klart. Men en comeback i moderklubben Smederna kan bli möjlig – om de startar upp ett elitserielag.
– Vi får se vad som händer. Samtidigt som det är kul att Smederna vill starta upp så är det lite vågat att köra, utan permanent isbana. Men startar de upp, är jag självklart väldigt intresserad av att köra där, säger Robert Henderson.
En annan klubb som Henderson tycker är intressant är nykorade svenska lagmästarna Strömsund.
– Jag har alltid gillat Strömsund, det har alltid varit kul att komma dit och köra. Skulle de vara intresserade så är det intressant för mig, säger Robert Henderson.
Årets säsong beskriver Robert Henderson som en katastrof. Framförallt i VM-serien, där han ligger på nedre halvan i tabellen inför helgens VM-avslutning i Uppsala. Senaste VM-helgen i tyska Inzell var ingen rolig historia.
– Jag var fruktansvärt sjuk, bland det värsta jag varit med om. Jag var dyngfebrig och orkade inte hålla i styret i det sista heatet. Men nu är jag friskare, även om jag fortfarande är lite hostig.
Han ser fram emot avslutningen i Uppsala.
– Det ska bli roligt att köra den tävlingen. Jag har inte känt så mycket glädje den här säsongen, det har varit mycket skriverier och påhopp. Jag vet inte vad jag har gjort alla, säger Robert Henderson.