När finske Mats Järf tvingades dra sig ur årets GP-serie på grund av hälsoskäl var inte Daniel Henderson sen att tacka ja till att ersätta Järf i säsongens fyra återstående GP-tävlingar.
– Ett sånt erbjudande måste man tacka ja till direkt, säger Daniel Henderson.

Daniel Henderson har haft en fantastisk vinter under sin blott andra säsong som isracingförare. Han har kvalat till VM, blivit sexa i EM, utnämnts till lagkapten för Sverige i kommande helgs Lag-VM och nu fått chansen att hoppa in i GP-serien.
– Det är helt sjukt faktiskt. Med tanke på att det bara är andra året jag kör så går det inte att bli mycket bättre, säger han.
Han skulle gjort GP-debut redan i Kazakhstan, där GP-tävlingarna fem och sex avgjordes, men ett alldeles för dyrt flyg satte stopp den gången. Men nu är han redo, och logistiken fungerar också bättre.
– Det kommer bli stenhårt i VM, målet är att ta poäng i varje heat. Men det finns inga dåliga förare i något heat. Det lär blir grymt utvecklande, säger Daniel Henderson.
Daniel senaste prestation är sjätteplatsen vid EM-finalerna i ryska Lukhovitsy.
– Jag är glad över det resultatet, men inte nöjd. Målet var topp fem, och dit nådde jag inte den här gången, säger Daniel Henderson.