Daniel Henderson har fått chansen att köra nästkommande helgs GP-tävlingar i Almaty, då finske Mats Järf lämnat återbud. Han har nu mindre än ett dygn på sig att försöka hitta en lösning på en resa till Kazakhstan. Annars går frågan vidare till landsmannen Niclas Kallin Svensson.

Det var efter dagens fjärde GP-tävling för säsongen i ryska Togliatti, som GP-seriens race koordinator Jouni Seppänen och svenske track racking-koordinatorn Tony Olsson hörde av sig till Henderson med beskedet att han får möjligheten att hoppa in och göra GP-debut. Men än är det inte hundra klart att det blir så.
– Jag måste försöka hitta en resa där jag kan flyga med cykeln och allt material. Vi hinner inte åka dit med bil. Jag har fram till 12.00 i morgon att försöka lösa det, säger Daniel Henderson.
Daniel Henderson har redan en resa till Ryssland inplanerad, då han ska köra individuella EM ihop med Jimmy Olsén den 21-22 februari, i Lukhovitsy.
Om inte Daniel Henderson hinner lösa resan till Almaty står näste svensk på tur, Niclas Kallin Svensson.
– Jag fick precis reda på det här. Jag vill ta chansen i så fall. Vi håller att försöka lösa en resa just nu, om det blir aktuellt, säger Niclas Kallin Svensson.
* Mer om GP-serien.
Svenska duon Stefan Svensson och Per-Anders Lindström repade sig starkt vid helgens GP-omgång i Togliatti, efter den jobbiga helgen i Krasnogorsk.
Stefan bärgade två sjundeplatser, och körde in nio respektive åtta poäng. P-A slutade elva båda dagarna och plockade hem fem respektive fyra GP-poäng.
I sammandraget är Stefan bäste svensk med en elfteplats och 23 poäng efter fyra deltävlingar. P-A parkerar på 15:e plats med tio poäng totalt.
Föga överraskande är det ryskt i topp. Dimitri Koltakov leder på samma poäng (68) som segraren vid båda tävlingarna i Togliatti, Igor Kononov. Regerande världsmästaren Danil Ivanov i dagsläget ”bara” fyra med 53 poäng.