Per-Anders Lindström har lågt nedskruvade förväntningar på dagens SM-final. Anledningen är att febern blossat upp igen under natten. Men han kommer till Uppsala och kommer göra ett allvarligt försök att köra.
– Jag har haft 38,6 i feber här, och mår väl sådär. För mig handlar det om att försöka genomföra tävlingen i dag, säger P-A Lindström.

En nedsatt P-A Lindström kommer att försöka genomföra dagens SM-final med feber.
En nedsatt P-A Lindström kommer att försöka genomföra dagens SM-final med feber.

Normalt sett hade P-A Lindström tillhört favoriterna i eftermiddag. Nu går det inte att ha några som helst förväntningar på jämtlänningen.
– Jag mådde bättre tidigare i veckan, men nu är det sämre igen. Men jag är på väg till Uppsala och så får vi se hur jag klarar av det, säger P-A när Race når honom i Gävle, där han övernattat.
Dagens SM-final är en mycket oviss historia på förhand.
– Det finns många som kan vinna, det blir riktigt spännande, säger P-A.
Under fredagseftermiddagen genomfördes en mediauppvisning på Studenternas IP, där den unga kvartetten Ove Ledström, Daniel Henderson, Jimmy Olsén och Niklas Kallin Svensson fick känna på isen. Något som inte varit helt uppskattat bland det övriga startfältet.
– Det är ju väldigt bra med sådana här pr-grejer för sporten. Men det är klart att det blir irriterat hos andra. Från början var ju tanken att det skulle bli en riktig festhelg, med en gemensam träning på fredagen och en gemensam middag på kvällen. Nu blev det ingenting när Funbo sa ifrån, och det känns inte riktigt bra. Det här kommer nog tas upp på förarmötet, säger P-A Lindström.
Dagens SM-final kommer inte heller att innehålla någon A- eller B-final. Utan istället blir det ett mästerskap enligt gammal modell där segraren utses efter 20 körda heat. Detta är ändrat efter förarnas eget önskemål.
– Det bestämdes i höstas. Personligen så hade jag vunnit tre SM-guld om det varit så tidigare, säger P-A Lindström.
Om drygt fyra timmar kör SM-finalen igång på Studenternas, där Uppsala enligt olika vädersajter just nu bjuder på solsken och några plusgrader. Således finns det perfekta förutsättningar till både en publikfest och spektakulära styrningar på isen.