Sverige ligger tvåa på 22 inkörda poäng och har tagit greppet om silvret i Lag-VM i Togliatti. Till ledande Ryssland skiljer sex poäng inför söndagens avgörande. På hemmaplan kördes femte omgången av isracingserien där Jämtarna vann – men det var ”Posa” Serenius som dominerade på banan med 15 inkörda poäng. 

De som var på plats på Gävle Motorstadion fick bland annat se två hårda dueller mellan Per-Olof ”Posa” Serenius och Daniel Henderson, samtidigt som de höll ett öga på hur det gick för Stefan Svensson, P-A Lindström och Niklas Kallin Svensson i Togliatti.
Det var framförallt Stefan Svensson som anförde det blå-gula laget, där han bland annat lyckades med konststycket att besegra ryske världsstjärnan Dimitri Koltakov i ett av heaten. Stefan körde totalt in mycket fina 16 poäng på sina sex heat medan P-A Lindström lyckades få ihop sex på sina fem. Niklas Kallin Svensson VM-debuterade också i heatet mot Ryssland, där han kammade noll.
I Gävle fick vi se Vargarnas Daniel Henderson utmana ”Posa” Serenius rejält i de två heat som de möttes, men ”Posa” visade att gammal fortfarande är äldst. Henderson visade dock att han bär på stor kapacitet, och något riktigt bra på gång sinom tid om han fortsätter utvecklas och får vara skadefri. I Gävle var han tävlingens näst bäste poängplockare med 13 poäng, och endast slagen av ”Posa”.
”Posa” körde hem maximala 15 poäng på sin hemmabana, men det räckte inte för att Gävle skulle ta hand om segern. Den gick istället till Jämtarna, som befäste sin serieledning efter starka insatser av Fredrik Olsson och Jimmy Olsén.
Jämtarna vann på 32 poäng, före Gävle på 28, ÖMK Rundbana 21+3, Bollnäs 21+2, Vargarna 17.
Under söndagen blir det nya isracingbataljer, där Sverige ska försöka ta en ädel VM-medalj och omgång sex av isracingserien avgörs i Norrköping.  Det är oklart om Jimmy Axelsson kommer till start för Vargarna under söndagen. Han vurpade i Gävle och tvingades bryta. Kör han inte, så ersätter Andreas Bergström.