Premiären av USM i enduro avgjordes idag hos Finspång MS. En van arrangör av serien och förarna kände säkert igen sig på de tre specialprov som kördes. Här är förarna som var på pallen i den första av sex deltävlingar som kommer köras under året. Läs mer om tävlingen i nästa nummer av Race Magazine!

I USM3 klassen tog Gustav Mähler en överlägsen seger efter att ha varit snabbast på samtliga sträckor. Han vann närmast före William Berg och Marcel Tara. André Blohmé och Alfons Lindström blev fyra och femma. 

USM2–klassen såg en spännande fight mellan Theodor Franzén och Robin Gunnarsson, där Franzén till slut var den starkare. Anton Karlsson landade som trea, närmast före Gustav Eriksson och Linus Nyqvist.

Wiggo Lifvendahl kraschade på första provet men kunde trots det till slut ändå vinna USM1–klassen med bred marginal. Alve Callemo och Oscar Sahlin var på pallen som tvåa och trea. Som fyra och femma såg vi Ville Hjelm och Hampus Andersson. 

I USM D2 blev det dubbelt FMCK Hässleholm i topp när Elin Ek Johnsson vann närmast före Wilma Bengtsson. Vilma Norlander körde in som trea och Tuva Norén landade på en fjärde plats.

Tre tjejer kom till start i USM D1, där två tog sig i mål. Tuva Sahlin Palmstedt vann närmast före Meja Flygare.

Det kördes också en Öppen Dam–klass i Finspång, där Mathilda Sandberg vann närmast före Carolin Wedemalm och Katja Bengtsson.