Det svenska juniorlandslaget i Six Days var tvåa bakom Frankrike den andra dagen men behåller ändå ledningen. Trots att Jessica Jönsson var ensam startande i tjejlandslaget så förde hon upp laget till bronsplats. Även Trophy-laget avancerade och det till en sjunde plats.

Jonas Karlsson var näst snabbaste svenska Trophy-förare bakom Joakim Ljunggren på tisdagen. Foto: INGE BERGQUIST

Trots att Johan Carlsson hade bromsproblem och tvingades bryta bakbroms under dagen så kunde Junior Trophy-laget behålla ledningen. Frankrike vann dagen och knappade in ungefär en halvminut vilket gör att det svenska juniorlandslaget leder med i runda slängar 58 sekunder.
Storbritanniens juniorer ligger fortfarande trea men är över åtta minuter bakom det svenska laget.
Glädjande nog har nu även det svenska Trophy-laget fått upp farten och avancerade på tisdagen upp från sjunde- till fjärde plats. Finland leder med nio minuter före det spanska Trophy-laget.
De som nu det svenska laget närmast jagar är det amerikanska Trophy-laget. Avståndet dit efter två dagars tävlande är nästan sex och en halv minut.
Av taktiska skäl avstod Jessica Malcolmsson att starta om på tisdagen. Liksom för klubblagen får en förare i tjejlandslaget starta om om hon brutit. Malcolmsson stod över sin chans för att istället ge Jessica Jönsson, som även vann tjejklassen individuellt på tisdag, chansen att starta om då hon är betydligt snabbare.
På förhand var nog det så att flera trodde att det skulle bli ett lätt Six Days men de två dagarna chockade många. Det var till och med så att ett par förare i det finska Trophy-laget erkände att de var trötta. Tisdagens åttonde och sista prov ströks och bandades om vilket innebär att det som skulle vara onsdagens första prov bara körs igenom utan tidtagning.
För tjejernas del innebar det att USAs lag bröt redan efter första dagen och nu plockar maxtid resten av veckan. Det innebär också att det bara är fyra lag kvar i striden om medaljerna och där ligger det svenska tjejlaget på en bronsplats efter två dagar.
I lagtävlingen för klubblag åkte Team Östra Junior på en rejäl smäll när Pontus Högberg tvingades kasta in handduken sedan motorn gett upp på hans motorcykel. Efter ett motorbyte så besiktade han in på nytt och startade om igen på onsdagen.
Eftersom alla tre förarnas resultat i laget räknas åkte man ner från ledning till en 19e plats. Ny ledare var istället det svenska klubblaget Team West och på fjärdeplats ligger Team Östra LMS följd av Team Östra ÖMK och Team Östra Göta.
Team Östra FME har avancerat till en 13e plats. Sedan kan det nämnas att den 17-årige Robert Lindholm kör i ett finskt klubblag tillsammans med Sami Kanerva och Seppo Suominen. Laget som ligger 36a heter för övrigt ”Odugliga” och sägs bestå av den yngste föraren i tävlingen (Robert) och den äldste vilken i så fall skulle vara en av finländarna.