Det blir inget Stångebroslaget i år heller. Beskedet från Linköpings MS och Försvarsmaktens EK kom idag.
– Vi har efter mycket övervägande beslutat att ställa in Stångebroslaget 2021, skrev man i ett pressmeddelande. 

Trots att det idag släpptes på flera av de coronarestriktioner som rått i landet kom ett tråkigt besked för alla endurofantaster. Det blir nämligen inget Stångebroslaget i år heller.

– Vi har efter mycket övervägande beslutat att ställa in Stångebroslaget 2021. Trots att det syns en ljusning i tunneln nationellt i och med pågående vaccinering, minskat tryck på sjukvården och restriktionerna som lättats upp, skrev man i ett pressmeddelande och fortsatte:
– Dock finns det fortfarande restriktioner gällande antal deltagande vid tävlingar samt begränsningar gällande publik och antal medföljande till de tävlande.

Vidare beskriver arrangörsklubbarna Linköpings MS och Försvarsmaktens Enduroklubb att det lokalt i Östergötland fortfarande finns en ej kontrollerad smittspridning samt en fortsatt belastning på sjukvården. Det gör att man inte kan vara garanterad sjukvårdspersonal på plats under tävlingshelgen.

– Efter många samtal och diskussioner med berörda myndigheter så känner vi som arrangörer att vi måste ta vårt samhällsansvar och därmed besluta om att ställa in Stångebroslaget 2021, konstaterar man och skriver vidare:
– Vi förstår att vi i och med detta beslut gör många besvikna, både våra gäster (förare) och även bland våra funktionärer och vår publik, men vår ambition är att Stångebroslaget skall vara som en stor familjeträff över fyra dagar med tävlande, camping, grillning men där även en stor del av nöjet är att man umgås med sina endurovänner från hela Sverige.

Avslutningsvis hälsar tävlingsledningen att man jobbar vidare med att utveckla Stångebroslaget inför 2022.