Amanda Elvin, Martina Reimander och Emilia Reimander. Där har ni Sveriges landslag i Womens Trophy till höstens Six Days. Ingen Hanna Berzelius och ingen Emelie Karlsson alltså. 

Förbundskaptenen för de svenska endurodamerna, Ronnie Bengtsson, fick ett tråkigt besked när han i veckan tog ut sitt lag till höstens International Six Days Enduro. Den trefaldige svenska mästarinnan Hanna Berzelius, som också är hittills obesegrad i SM den här säsongen, valde att tacka nej.

– Mycket tråkigt förstås. Men jag har respekt för Hannas beslut. Hon får inte ihop det ekonomiska, med ledighet från jobb och så vidare. Tyvärr ingenting som jag har någon makt att påverka, sa Bengtsson som såklart plockat med Berzelius i laget.
– Ja, tanken var att köra samma lag som i fjol. Med Hanna, Amanda Elvin och Martina Reimander.

Som reserv hade Bengtsson tagit ut Emilia Reimander och hon fick nu istället frågan om hon kunde tänka sig att ingå i laget. Och lillasyster Reimander sa ja. Det betyder också att Emelie Borg Nilsson går in som reserv, i det fall någon av de tre skulle försvinna skadade under sommaren eller hösten.

 

Emilia Reimander var uppe på pallen som trea i SM den gångna helgen. Nu är hon uttagen till Six Days tillsammans med systern Martina Reimander, tvåa på pallen, och Amanda Elvin.

 

Det betyder också att Emelie Karlsson, som tävlar i det australiensiska mästerskap och fortsätter leverera toppresultat där, inte är aktuell för det svenska laget i år heller. Karlsson valdes bort till förra året efter att ha kört 2013, 2015 och 2016. Och får inget förtroende i år heller.

– Jag har svårt att ta ut någon som jag aldrig har sett köra motorcykel. Det är den motivering jag har. Självklart vet jag att Emelie kan köra och att hon är snabb. Men jag måste kunna stå för mitt val och det skulle som sagt kännas fel att plocka med någon som jag i princip aldrig sett köra. Därför föll valet på de här tjejerna, förklarade Bengtsson som med Berzelius i laget hade kunnat sikta mot medalj.
– Nu kanske det är rimligare att sikta mot topp–5. Vi vet att Australien och USA kommer bli svåra att matcha. Sen återstår det att se vilka lag exempelvis Spanien och Tyskland kommer med. Men allt kan hända.