Australien är helt borta från medaljstriden i World Trophy. Det efter att laget tappat ytterligare två man under onsdagen. I täten drar Frankrike ifrån och är nu över kvarten före USA. 

Amerikanen Taylor Robert avancerade till en total andraplats sett till hela veckan när han var tvåa efter Pela Renet med fem av dagens sex prov körda. På transporten till det sjätte hände dock något och Robert fick en tidsprick på hela nio minuter när han var sen till tidskontrollen. Dagen förstörd och då spelade det ingen roll att Robert var snabbast på det sista och i provtid räknat snabbast totalt sett på onsdagen.

Det betydde också att USA i stället för att plocka runt fem minuter på ledande Frankrike tappade ytterligare drygt tre. Och Frankrikes ledning är nu uppe i över kvarten.

Pela Renet kunde nu för tredje dagen i rad vara totalsnabbast och han leder därflr det individuella sammandraget med dryga minuten.

Men om det var deppigt för USA efter den i övrigt riktigt fina dagen så var det nog än deppigare i det australiska lägret. Australien, som ju tappade Daniel Milner redan i måndags, blev under onsdagen av med ytterligare två förare när både Jarrod Bewley och Josh Green tvingades bryta. Det gör nu att man har hela tre förare som kommer få maxtid tre timmar under resterande dagar och chansen på medalj är med största sannolikhet helt bortblåst.

 

Toby Price, Australien, är tvåa individuellt efter Pela Renet men lagets chans till medalj är i det närmast helt bortblåsta.  Foto: Jonty Edmunds/Future7Media
Toby Price, Australien, är tvåa individuellt efter Pela Renet men lagets chans till medalj är i det närmast helt bortblåsta. Foto: Jonty Edmunds/Future7Media

 

Också Spanien tappade en förare i Lorenzo Santolino men på Australiens bekostnad kunde man ändå avancera till en tredjeplats i sammandraget, där man är dryga minuten bakom USA. En knapp halvtimme bakom finns Tyskland, som faktiskt är enda laget förutom Frankrike som fortfarande har alla sina sex förare kvar i tävlingen.

I Dam-klassen leder Australien med nästan en och halv timme, närmast före Canada och med USA, som tappat två av tre förare, på tredje plats.