De satsade mot pallen och låg fyra efter två dagar. Men onsdagen förstörde Team Östra 1:s chanser till en framskjuten placering i Klubblags-tävlingen. För Team West är en plats bland de fem främsta ett realistiskt mål när halva Six Days nu är avklarat.

Jonas Karlsson tvingades bryta onsdagens race efter problem med kopplingen.
Jonas Karlsson tvingades bryta onsdagens race efter problem med kopplingen.

– Det gick åt skogen i dag. Och det värsta är ju att man sabbar för laget.

Jonas Karlsson, Team Östra 1, var bedrövad när han tvingats bryta den tredje dagen efter att kopplingen inte ville vara med.

– Jag har bara mig själv att skylla för den. Jag besiktigade om cykeln nu och får starta i morgon. Men längst bak. Plus att laget får ett tidstillägg på tre timmar. Så chansen till framskjutna placeringar är ju borta.

Team Östra 1 låg annars bra med på en fjärde plats i Klubblags-tävlingen, efter två körda dagar. Karlsson, Jens Hillgren och Kevin Olsen hade varit oerhört jämna, med tider som inte skiljde sig mer än en dryg halvminut sinsemellan.

– Men i dag gick det tyngre för mig också, Bromsarna strulade på båda enduroproven och jag tappade mycket där, sa en besviken Olsen efteråt.

Olsen blev ändå 25:e man, med Hillgren tre placeringar framför sig.

Bäst av de svenska klubblagsförarna under onsdagen var Team Östra/Botkyrka MK 1:s Fredrik Johansson. Johansson var 16:e efter en stabil och jämn körning.

Bästa lag i sammandraget, när Team Östra 1 fallit ner, är nu Team West, med Erik Ljungberg, Emil Gustafsson och Mattias Ojanperä. Team West blev sjua och är sexa sammanlagt.

Erik Ljungberg trivs i dammet och har gjort det över förväntan hittills. Kawasaki.föraren är sjua i C1 individuellt.
Erik Ljungberg trivs i dammet och har gjort det över förväntan hittills. Kawasaki.föraren är sjua i C1 individuellt.

Framförallt är det Ljungberg som kört klart över förväntan hela veckan.

– Ja, det har gått bra. Riktigt bra gick det i måndags. Man var så taggad på att komma ut och köra då. Förhoppningsvis blir det samma känsla i morgon när det blir ny bana och nya prov, sa Ljungberg som ligger sjua i C1 (motsvarande E1 i klubblag) individuellt på sin Kawasaki.

– Jag har ju inte så mycket erfarenhet av tävlingar utomlands än, så jag lär mig saker hela tiden. Hemma gillar jag egentligen när det är lite blötare och skitigare. Så det är extra kul att det går bra här också, när det är så torrt och snabbt, fortsatte Ljungberg.

En placering bakom Team West, på en sjunde plats, hittar vi Team Östra 2, med Alexander Dahlén, Linus Karlsson och Zander Knutson. Team Östra/Botkyrka 1, med Martin Granqvist och Robert Lindholm förutom nämnde Johansson, är tia och samma klubbs andralag 22:a.

Team Södra, med två smålänningar i Christoffer Gustafsson och veteranen Christer Jansson och en skåning i Hässleholms Emil Anderssonl, är 24:a av de 139 lagen.

– I dag har nog varit bästa dagen hittills resultatmässigt. Innan jag kom hit hade jag ju i princip inte kört någon cykel alls sen jag bröt handen på Stångebro, så det känns bra även om handen värker lite. Men egentligen var det värre efter första dagen tycker jag, berättade Christoffer Gustafsson.

– Vi är ju mest här för att det är kul egentligen. Själv har jag aldrig kört Six Days tidigare och det känns ju som något man ska göra innan man lägger av. Så det var kul att få chansen. Det har varit riktigt fina transporter under de här första dagarna och en vacker miljö att köra motorcykel i.

Klubb- och teamlag, preliminära resultat efter dag 3:

1) Treviglio, I, 8:06:20, 2) Wellard, USA, 8:12:10, 3) La Marca Trevigiana, I, 8:18:25, 4) Lumezzane, I, 8:19:03, 5) Go Fasters, AUS, 8:20:26, 6) Team West, S, 8:27:12, 7) Team Östra 2, S, 8:28:59… 10) Team Östra/Botkyrka MK 1, S, 8:35:17… 22) Team Östra/Botkyrka MK 2, S, 8:51:36… 24) Team Södra, S, 8:54:36, 72) Team Östra 1, S, 10:25:48.