Nu har kalendrarna för såväl nästa års FIM EnduroGP World Championship som FIM Hard Enduro World Championship presenterats. Och precis som vi tidigare kunnat berätta är det med glädje vi återser ett svenskt stopp i den förstnämnda, när FMCK Skövde kör VM–tävling i juni. 

VM–serien i enduro nästa år kunde redan innan årets mästerskap var avslutat presenteras av FIM och promotorn Prime Stadium. Och på nytt blir det en åtta tävlingar lång serie, som inleds i italienska San Remo redan i månadsskiftet mars–april. Deltävling två dröjer sedan en dryg månad och körs i spanska Lalin den 5–7 maj.

Därefter blir det två stopp i Norden, när FMCK Skövde kör 2023 års tredje deltävling den 1 till 3 juni. Helgen efteråt är VM tillbaka i Finland och Heinola, där fjärde GP’t avgörs.

Den 30 juni till 2 juli är nästa planerade VM–helg, men var den kommer köras är fortfarande kalenderns enda frågetecken. En vecka senare körs den sjätte tävlingen i Slovakien, Gelnica, och vi räknar därför med att den tidigare körs i närheten – där Tjeckien eller Ungern ligger närmast till hands.

Serien avslutas sedan med dubbla tävlingar i Portugal, först i Valpacos den 29 september till 1 oktober, och sedan finalen i St Andre den 6 till 8 oktober. Totalt åtta tävlingar och sexton tävlingsdagar alltså. Damerna kör totalt fyra tävlingar – i Italien, Sverige, Finland och avslutningen i Portugal.

Klar är också kalendern för nästa års FIM Hard Enduro World Championship, som inleds i Israel med tävlingen Minus 400 den 14–15 april. Därefter körs serbiska Xross den 17–20 maj, innan det är dags för Red Bull Erzbergrodeo den 8–11 juni.

Red Bull Abestone i Italien är fjärde tävlingen för året och körs den 7–9 juli, lite senare samma månad, 25–29, finns Red Bull Romaniacs i Rumänien på programmet. Hard Enduro–VM beger sig sedan över Atlanten för att precis som i år köra Red Bull TKO i USA, den 12–13 augusti, och Red Bull Outliers, i Kanada, den 26–27 i samma månad.

Därefter tillbaka till Europa och Spanien för Hixpania Hard Enduro, för att sedan göra seriens första stopp i Afrika, och närmare bestämt Lesotho, med klassikern Roof of Africa. Några exakta datum för dem två tävlingarna finns dock ännu inte satta. VM–serien avslutas sedan i Tyskland med Getzen Rodeo, den 3–4 november.