Det var några år sedan som det fanns prispengar att hämta i Knobby Swedish Enduro Championship. Men i år kommer totalvinnarna i såväl herr–, som damklassen att belönas. Race Magazine delar ut totalt 20 000 kronor till Sveriges bästa enduroförare. 

Detta är en text från Race Magazines chefredaktör Kalle Lundstedt: 

När jag tillsammans med David Heidenfors under förra året startade Race Magazine AB, och övertog utgivningen av tidningen Race, var jag fullt övertygad om att vi skulle kunna vända den negativa trenden som den förra ägaren tvingats bevittna. När vårt första bokslut nu är klart kan vi också konstatera att så blev fallet.

Trots investeringar i en ny hemsida och ett nytt prenumerationssystem lyckades företaget gå med vinst. Ingen stor sådan, men än dock i runda slängar 40 000 kronor plus. Hälften av dem väljer vi nu att ge tillbaka till förarna som vi skriver om, i form av prispengar. En tanke jag haft ända sedan jag valde att göra den här chansningen, att mitt i en pandemi starta ett aktiebolag och ta över en papperstidning.

Att välja var pengarna skulle hamna var sedan ett både lätt och svårt beslut. Svårt för att det finns så många olika serier där man vill belöna förarna. De alternativ som framförallt fanns var SCCS, som jag tycker är ett fantastiskt initiativ, samt MXSM, ett mästerskap som alltid levererar härliga helger med härliga förare. Men ideella krafter i form av Ola Thorell i SCCS och Tommy Allansson i MXSM har redan lyckats lösa en bra summa pengar som i respektive serie går tillbaka till förarna.

Det fanns också tankar på att belöna de förare som väljs ut att representera Sveriges landslag vid International Six Days Enduro och Motocross of Nations, men där tycker jag ändå att det i första hand är förbundets ansvar att försöka få in pengar för att gottgöra de som drar på sig den blågula landslagströjan.

Återstod av alternativen gjorde Knobby Swedish Enduro Championship, den serie som kanske ändå ligger mig varmast om hjärtat och där jag tror att jag bara missat totalt två tävlingar under de nu tio säsonger som jag jobbat på tidningen. En serie som heller inte erbjuder några prispengar i dagsläget. 

Därför kommer Race Magazine att på banketten i Enköping till hösten dela ut totalt 20 000 kronor i prispengar. 10 000 kronor till segraren i Knobby Swedish Enduro Cup, alltså totalen för herrarna, samt 10 000 kronor till segraren i SM Damer.