Ska inte säga att man märker av skogsbränderna i Jämtland särskilt mycket i Östersund. Inte såg jag något från luften när jag flög upp heller. Det var i och för sig något mulet (och bara dryga 20 när vi landade, känns som höst efter den här sommaren). Men bränderna är ändå på allas läppar. Och har förstås diskuterats i samband med deltävlingen av Knobby Swedish Enduro Championship här uppe också.
SM–samordnare Marcus Frändén gick ut med följande meddelande från arrangörsklubben Fältjägarna EF i veckan:
”Som dom flesta vet är det just nu otroligt torrt i skogen vilket skapat frågor hurvida helgens tävling kommer köras. Arrangören har nu haft samråd med Räddningstjänsten och tävlingen planeras att köras enligt plan. Arrangören kommer stärka upp beredskap mot brand ute på proven och en uppmaning till samtliga förare är att vara uppmärksam och meddela minsta misstanke om brand till funktionär. Kör man omkull är det extra viktigt att se sig omkring när man reser upp cykeln då framförallt kröken på en fyrtaktare lätt kan sätta eld på torrt gräs. Självklart har ju alla en brandsläckare vid sitt depåfordon så som reglementet kräver. Eldningsförbud råder vilket innebär att grillning ej är tillåtet! Väderprognosen spår en del regn i slutet av veckan vilket skulle vara mycket välkommet.”
Det är bara hoppas på att förarna följer arrangörens uppmaning. Gör det. 

•••

Skulle olyckan vara framme vore det förstås förödande. Sverige behöver definitivt inte fler bränder. Och motorcykelsporten inte ytterligare dåliga stämplar på sig.

•••

Att köra eller inte köra, den där frågan dyker upp ibland. Inte minst i samband med olyckor. Själv har jag, vad jag minns, bara varit på plats en gång när en tävling ställts in. Vintercupen i Töreboda förra vintern. Då handlade det om ett par olyckor som dessutom förvärrades av ett sjukdomsfall, efter vilken en förare tragiskt omkom. Sista heatet, elitstarten, kom då aldrig i väg. Helt rätt beslut, enligt mig.
Så sent som för ett par månader sedan förolyckades en förare på crossbanan hos MK Orion i Hallstavik. Östra Distriktet valde då att avlysa alla tävlingar den kommande helgen. Också helt rätt beslut enligt mig. Ibland, inte minst i samband med allvarliga olyckor, och/eller dödsfall, behövs tid för eftertanke. Tid för respekt. Vissa vill hävda att man ska köra ändå, alldeles oavsett, ibland med hänvisning till att det hade varit den förolyckades önskan, men det där tror jag inte på.
The show must go on, visst, det måste den. Och det gör den alltid. Men det kan aldrig vara fel med lite tid för eftertanke. Jag tror alla vinner på det i längden. Det är ändå bara idrott vi håller med. Och i våra sporter måste vi hela tiden vara medvetna om riskerna. Det skadeförebyggande arbetet måste hela tiden ligga ett steg före. Sedan kan olyckor alltid ske, hur mycket vi än skyddar oss. När de väl gör det tror jag det bästa vi kan göra är att pausa lite.

•••

Bränderna här uppe gör att min kompis, och Race nya testförare, Ola Thorells start i Bredd–klassen till helgen osäker. Thorell bor dryga tio mil söder om Östersund, i Ytterhogdal. Bara mil därifrån härjar en av de allvarligaste bränderna i Sverige. Hörde förstås av mig till Ola om läget och han berättade att det var 50/50 om man skulle våga sig upp till tävlingen eller om han var tvungen att stanna hemma för att passa huset. Branden i Kårböle närmade sig snabbt och lite senare på eftermiddagen var dessutom en annan brand på väg, från ett annat håll.
Kämpa, Ola! Stanna hem och skit i motorcykeln till helgen om inte vinden vänder eller regnet drar in. Hjälp från enduro– och crossfamiljen har du såklart också om det skulle bli skarpt läge.