Det har varit mildväder i stora delar av landet ett par veckor nu. Och som alltid ställer plusgraderna till problem för våra vintercuper i enduro. I helgen tvingades såväl Smålandscupen som Gävle–Dala Vinter Enduro Cup, 24MX Vintercupen och Snöserien att ställa in eller skjuta upp tävlingar.

Robert Kvarnström tog sin fjärde seger för året när den femte deltävlingen av Vintercupen Östra Skaraborg kördes av Team West på Falköpings Motorstadion. Tävlingen var från början tänkt att köras i Skara men då tjälen släppt fick man flytta och därför blev det också årets andra tävling i Falköping. En lerig och blöt sådan, men där arrangören gjort sitt allra bästa för att skapa så goda förutsättningar som möjligt.

Fler serier drabbades också av väderproblem i förra veckan. Såväl Smålandscupen hos Björkö EK, som Gävle–Dala Vinter Enduro Cup hos Folkare MK, Snöserien hos Karlskoga EK och 24MX Vintercupen Östergötland i Motala tvingades ställa in eller skjuta upp sina deltävlingar.

Vad gäller Smålandscupen har även SMK Värnamo meddelat att man tvingats skjuta upp sin deltävling tänkt att köras nästa helg, vilket gör att vi troligen inte får se serien återkomma förrän i maj. Då hos Vimmerby MS.

I Snöserien följdes Hallsbergs MK’s uppskjutna tävling av att Karlskoga EK ställde in sin. Återstår att se om serien kan fortsätta som tänkt hos ET Örebro på söndag.

Hos 24MX Vintercupen Östergötland blev det inställt hos SMK Motala och tävlingen är nu flyttad till den 8 mars. I helgen ska tävling köras av SMK Valdermarsvik och Gammalkils MK, i Valdermarsvik, och enligt uppgift från arrangören ska den tävlingen med största sannolikhet kunna köras som planerat då det lovas minusgrader under nätterna i veckan.

Folkare MK tvingades ställa in sin deltävling i Gävle–Dalas vintercup. Med tävlingar samtliga tre helger fram till finalen hos FMCK Falun ser den också ut att vara just inställd och inte uppskjuten. Nästa deltävling körs i stället i helgen av SMK Hofors, arrangören menar att läget är under kontroll så länge man får lite minusgrader i veckan.

I helgen körs också näst sista deltävlingen av Östra Open, på Nyköpings Motorstadion.

 

I Race nummer 2, hos prenumeranter nu och ute i butik senare i veckan finns fyra sidors läsning om endurons vintercuper.