Juniorvärldsmästaren Matthew Phillips kommer att köra KTM nästa år. 20-åringen har signerat ett kontrakt med Motorex KTM Offroad Racing Team i Australien och kommer att köra för Fabio Fariolis europateam i VM.

Australiern Phillips har fått KTM-styrning.
Australiern Phillips har fått KTM-styrning.

Matthew Phillips körde i år hem Australiens första VM–guld i enduro sedan Stefan Merrimans 2004, när han storstilat vann juniorklassen på Husqvarna. Det pratades sedan om att 20-åringen skulle fortsätta i det nya Husqvarna-teamet, under ledning av Thomas Gustavsson, men nu blir det alltså i stället KTM för Phillips.

– Efter ett mycket bra 2013 tror jag att det här är rätt val för mig. Jag är riktigt glad att få jobba med Team Fairoli och KTM:s fabriksteam och tror att det är så bra det kan bli, säger Matthew Phillips i en video producerad för KTM av Fourohfour.

Vilken klass Phillips kommer att köra i VM är inte klart än men i och med att han vann juniorguldet så blir det i alla fall en seniorklass.

– Jag är redo att höja mig och visa att jag kan utmana de stora killarna och målet är att ta mig upp på pallen i vilken klass det än blir. Konkurrensen kommer att bli stenhård men jag har ett starkt team bakom mig och kommer försöka leva upp till de möjligheter de erbjuder och lära mig så mycket jag kan under det här året, fortsätter Phillips.

På videon ser Phillips ut att styra en 300 cc tvåtaktsmaskin och ska vi gå på det bör han i så fall hamna i E3-klassen. Vilket också verkar rimligt i och med att Nambotin sägs byta till E1 medan Antoine Meo tar steget upp till E2.