Det blev favoritseger när Ränneslättsloppet i Eksjö firade 30 år. Joakim Ljunggren var omutlig i den småländska terrängen och vann före Carl-Johan Bjerkert.

Joakim Ljunggren har vunnit allt i Sverige den här säsongen. Ränneslättsloppet blev en ny uppvisning. Han tog ledningen redan på första varvet, och den ledningen släppte han inte. Det räckte för att vinna sin första inteckning i Rännslättsloppet.
– Jag kom iväg riktigt bra, och var med i täten tidigt. Jag hade inga incidenter under tävlingen, och är väldigt nöjd med att vinna, säger Joakim Ljunggren.
Bakom Ljunggren var Carl-Johan ”Calle” Bjerkert lika tidig tvåa på det första varvet. Även han höll sin position, och kämpade sig till andraplatsen.
För Bjerkert var framgången speciell. Under tävlingen körde han iklädd helvit dräkt och chassi, med nummer 76. Allt för att hedra vännen Edward Blom, som tragiskt avled i sviterna av en bilolycka nyligen.
– Jag kände att jag ville göra någonting. Edward har alltid funnits med, och det som hände är fruktansvärt, säger Calle Bjerkert.
Trea i elitklassen slutade Niklas Persson.
* Ett fullständigt tävlingsreportage från Ränneslättsloppet kommer i nästa nummer av Raze Magazine.