Först kom beskedet att han avstår årets Six Days. Ett par dagar senare meddelade han att det inte kommer bli någon VM–serie till nästa år utan att satsningen i stället kommer ligga på SuperEnduro–VM och extremracen. Nu avslöjar David Knight också att ett kontrakt med franska Sherco är nära.

David Knight lämnar Honda för Sherco.
David Knight lämnar Honda för Sherco.

Efter att David Knight beslutat sig för att sluta köra VM på fullt basis och i stället ge sig kast med en satsning på SuperEnduro-serien och extremracen började rykten cirkulera om på vilket märke han skulle göra det.
De senaste dagarna har så ”officiella” uppgifter gjort gällande att det blir franska Sherco för britten, vars kontrakt med Honda går ut.
Knight själv säger i en intervju med Enduro 21 att ingenting är klart men att förhandlingar inletts.
– Jag har ingen aning om vad de här ”officiella” uppgifterna kommer från. Varken jag eller Sherco har gått ut med något, berättar Knight och fortsätter:
– Men jag kan berätta så mycket som att efter VM–finalen i Frankrike så stannade jag kvar där nere, träffade teamet och gjorde endel tester. Ingenting är klart än men vi närmar oss varandra och jag tror att ni kan vänta er något snart.
Sherco har under det senaste året utökat sitt VM–team och kommer nu göra en satsning både på SuperEnduro och extremracen. En satsning som alltså med stor sannolikhet kommer att innehålla David Knight.