Efter uppskattad (tack!) videorapportering från Six Days i höstas tänkte jag mig försöka på något liknande från Knobby Swedish Enduro Championship också. Jag filmade några sträckor, lite från depån, snackade med förare… och försökte klippa ihop något roligt av det.

Långt blev det. Alldeles för otight för min egen smak, men tanken var att det hellre skulle gå snabbt att få ut än vara perfekt. Därav längd. Och diverse andra skönhetsfel. Hanterar inte längre videoredigeringsprogram som jag skulle önska att jag gjorde.

Så värst snabbt gick det kanske inte heller ändå. Kanske för att jag inte klippt någon film just sen Six Days. Tid finns inte i överflöd, men var tvungen att göra ett försök. Det här är sjunde året som jag bevakar Enduro–SM genom text och foto i tidningen och jag kände att jag behövde göra något annorlunda för att hitta ännu mer motivation i arbetet.

Naturligtvis kommer ni få ett späckat reportage från tävlingen i Östhammar i nästa nummer av Race Magazine också, och det är fortfarande tidningsprenumerationer (och annonsering) som gör att vi kan vara ute på tävlingar.

Därför vore vi extremt tacksamma om ni som inte ännu (eller längre) har en prenumeration ger oss en chans! Det finns en mängd olika alternativ här på hemsidan, från 120 kronor.

Jag kan inte lova att det kommer bli video från samtliga SM–tävlingar. Nu är det fortfarande en vecka innan deadline för nästa nummer och därför kunde jag ta mig tiden. Men det kommer hända att vi ska skicka tidning måndagen efter en SM–tävling och då kommer det garanterat inte finnas tid att göra film. I alla fall inte samma helg.

Det som ska göras till tidningen går alltid först, i alla fall så länge den är vår enda inkomstkälla.

Det om det. Här är film från Östhammar.