Albin Elowson fortsätter var med topp–15. Jesper Börjesson hade en tyngre dag, medan Mikael Persson i alla fall inledningsvis hade en betydligt bättre. Slår man samman tiderna vinner Sverige dagen och drygar därmed ut ledningen i sammandraget.

Som alla numer vet – Six Days börjar inte på riktigt förrän Dag 3. Det blev det spanska juniorlaget, som var snabbast igår, varse direkt. Tosha Marzal försvann nämligen redan på det första provet efter maskinstrul, och med en förare ute ur leken är också hemmanationen borta från allt vad medaljstrid heter. Då spelar det ingen roll att Josep Garcia fortsätter vara snabbast av Junior–förarna.

 

Albin Elowson var på nytt topp–15 individuellt.
Albin Elowson var på nytt topp–15 individuellt.

 

Efter två dagar på samma bana var det helt nya transportsträckor och två av tre nya specialprov idag. Och Albin Elowson fortsätter åka bra för det svenska gänget, som för andra dagen i rad gick ut som ledare av Junior Trophy. 14:e snabbast av samtliga på de båda två första proven innan han tappade några sekunder på det tredje.

Och sen kom regnet.

– Det blev jäv… jättehalt. Sanslöst. Jag vurpade på första provet under andra varvet och det kändes som jag tappade minst tio–femton sekunder lätt, sa Albin som ändå körde i mål med en sextonde bästa tid.
– Samtidigt var det skönt att slippa dammet idag. För min del kan det gärna komma en liten skvätt regn till, så det fuktar upp lite. Sen får det steka på hur mycket som helst i morgon. Oj, då kommer det bli bra.

 

Micke Persson gjorde ett strålande första varv och var nia individuellt av samtliga förare.
Micke Persson gjorde ett strålande första varv och var nia individuellt av samtliga förare.

 

Elowson var fjortonde efter första varvet och höll den placeringen även under det andra.
Micke Persson inledde faktiskt ännu starkare än Albin i dag, och var nia totalt efter det första varvet. Men det häftiga regnet som kom till det andra varvet ställde till det också för Micke, som vurpade, blev stressad och var omkull igen.

Tvärtemot Elowson lyckades Persson inte hålla sin placering under det andra varvet, utan föll till 26:e plats. Ändå ett steg i rätt riktning för svensken, som bör haft sin beskärda del av strulet under de inledande två dagarna.

Lagets tredje förare, Jesper Börjesson, var märkbart irriterad efter målgång. Den fina känslan från första dagen fanns inte alls där längre och en total 37:e plats var Börjesson inte alls nöjd med.

 

Jesper Börjesson hade en tyngre dag, men utan att göra bort sig.
Jesper Börjesson hade en tyngre dag, men utan att göra bort sig.

 

– Första varvet gick okej. Men jag gillade inte som det blev när regnet kom. Fastnade i en backe som inte ens var särskilt brant. Blev snorhalt. Då trivdes jag bättre i dammet faktiskt, sa Jesper.
– Men de andra verkar ha skött sig. Det är bra.

Ja, räknar man samman samtligas resultat vinner Sverige dagen klart. Man tar Italien med strax över minuten och USA med en minut och sexton sekunder. Det betyder att Sverige med halva Six Days avklarat har en nästan två minuter stor lucka ner till USA i sammandraget. Italien är trea, ytterligare drygt en och en halv efter. Sedan blir avståndet större ner till fyran Frankrike, som är över sex bakom Sverige. Finland är ifrånåkta med nästan åtta och Storbritannien nästan nio.

Men som sagt – halv resan är kvar. Och alla måste i mål.

 

Grant Baylor och hans amerikanska lagkompisar tappar över minuten på Sverige idag.
Grant Baylor och hans amerikanska lagkompisar tappar över minuten på Sverige idag.