Det kommer flera intressanta utländska förare till start i årets GGN. Bland dem ett par riktigt intressanta franska namn.

Finländaren Jari Mattila kommer att köra för KTM Scandinavia i årets upplaga av Gotland Grand National. Foto: Vesa Koivunen

Den kanske största nyheten är att KGK Motor kommer med fransmannen Christophe Nambotin och spanjoren Jordi Figueras som båda kör Gas Gas. Dom kör EC 300 respektive EC 250.

Fransmannen Pierre-Alexandre ”Pela” Renet har lockats till Gotland av Husaberg.

KTM Scandinavia kommer med den 30-åriga finska föraren Jari Mattlia. Jari kör en KTM 250 EXC-F och bland meriterna finns tre finska mästerskapstitlar, en EM-titel och tre lagsegrar i Six Days med Team Finland.

Den amerikanske Kawasaki-föraren Brandon Brady, som körde cross-SM i Finspång, kommer även han till start i det klassiska varvloppet på en Kawasaki KX450F.

Nu när Mats Nilsson lämnat återbud till årets GGN så är det en norsk Honda-förare, Kjetil Gundersen, som nog får räknas till storfavorit.

Kjetil vann årets Stångebroslag före den svenska varvlopps- och Novemberkåsa-specialisten Calle Bjerkert som också kör Honda. Bjerkert fick sin revansch när han sedan vann Ränneslättsloppet där Kjetil tvingades bryta på grund av en hjärnskakning efter en krasch.

– GGN är nog för snabbkört för att passa mig riktigt bra. Det passar nog Kjetil bättre, menade Bjerkert när Race frågade honom om hans chanser att köra hem varvloppet.

Lördagseftermiddagen den 5 november vet vi vilken som körde hem totalsegern i GGN. Och vilken som får namnet inskrivet på det nya vandringspriset sedan Mats Nilsson genom tre raka segrar körde hem det förra 2010.