Svemo skickar inget svenskt Trophy-lag till 2014 års upplag av Six Days, i Argentina. Ett Junior- och ett Dam-lag kommer dock finnas på plats och samtidigt kommer man från förbundets sida att med extra medel stötta de förare som väljer att delta vid Finlands och Sveriges VM-deltävlingar. 

Nej, det blir inget svenskt Trophy-lag i Argentina. I stället väljer förbundet att lägga krutet på juniorerna och damerna, när den 89:e upplagan av Six Days ska avgöras.

– Vi kommer att skicka ett juniorlag med fyra killar samt en reserv. Och ett damlag med tre eller fyra tjejer. Att vi inte skickar något Trophy-lag är dels av ekonomiska skäl och dels för att vi vill kunna stötta alla de förare som kommer att köra VM-deltävlingarna i Finland och Sverige extra, berättar Patricia Eneroth i Svemos endurosektion och fortsätter:

– Tidigare har vi bara skickat en delegat på VM-tävlingarna, nu kommer det att finnas med coacher och servicepersonal vid de två tävlingarna.

Vad gäller klubblag på Six Days så kommer Team Östra enligt uppgift att skicka två lag, plus att det kommer finnas ett svensklag till av hittills okänd sammansättning med.

Tidigare har bland annat Italien och Storbritannien meddelat att man inte heller kommer att skicka Trophy-lag till tävlingen.