SuperEnduro–VM har växt och säsongen 2013/1024 skulle det i stället för tre deltävlingar köras hela sju. Men nu ställs den andra deltävlingen, som skulle ha körts i Finland, in. Och fortfarande är det osäkert om den sjätte deltävlingen, som sägs skulle ha körts i Barcelona, blir av.

Taddy Blazusiak är regerande mästare i SuperEnduro–VM.
Taddy Blazusiak är regerande mästare i SuperEnduro–VM. Foto: J.Edmunds

Med bara drygt två veckor kvar till premiären av årets VM i SuperEnduro drabbas serien av ett bakslag. Den andra deltävlingen, som skulle ha körts den 7 december i samband med en stor snöskotermässa i Tammefors, Finland, ställs in.

– Ett avhopp från en av våra större sponsorer förhindrar oss från att genomföra eventet så som det var tänkt. Vi har under de senaste veckorna ansträngt oss för att hitta en lösning, men utan resultat, säger Juuso Valtakari, som är VD för den finska promotorn Hands Ltd, till den finska hemsidan xracing.fi.

Fortfarande har dock inte seriens organisatörer, ABC Communications, samma franska företag som organiserar enduro–VM utomhus, kommit med någon information om eventet. Så det återstår att se om det aktuella datumet kommer att ersättas med någon annan arrangör.

Inte heller finns det någon ytterligare information om den sjätte deltävlingen, som i organisatörens kalender står som ”TBA (Barcelona?)”. På ABC Communications Facebook-sida för SuperEnduro–VM finns denna tävling inte med alls, vilket i så fall lär betyda att serien bara blir fem tävlingar lång i stället för sju – med premiären i Liverpool den 17 november och därefter Lodz i Polen, 14:e december, Belo Horizonte, Brasilien, 18 januari, mexikanska Guadalajara den 25 januari och avslutningen i Tours, Frankrike, den 22 februari.