Albin Elowson missar också den andra VM–rundan efter sin krasch i premiären. Därmed är nog svenskens guldchanser mer eller mindre spolierade säsongen 2017. När vi kikar på startlistan noterar vi också att den, juniorklassen undantagen, överlag är tunn.

Enligt den officiella VM–sidan finns i dagsläget bara 14 namn anmälda i EnduroGP–klassen, varav en är Mathias Bellino som definitivt inte kommer till start. Det är alldeles för dåligt för att vara VM. I Enduro2 finns just nu 20 förare, precis det antal som tar poäng alltså.

Tommy Sjöström finns återigen med som enda svenska senior till start. Han görs sällskap av Mikael Persson och Kevin Olsen i Junior–klassen, samt Emil Jonsson och Calle Johansson i Youth Cup.

Däremot ingen Albin Elowson alltså, som fortfarande inte är återställd från skadan han ådrog sig i premiären i Finland för knappa fyra veckor sedan.

– Jag kommer inte finnas på startlinjen när den andra rundan av EnduroGP körs i Puerto Lumbreras den här helgen. Jag hade en vag förhoppning om att kanske kunna vara redo, men läkarna låter mig inte köra ännu eftersom det fortfarande kan vara farligt, skriver Elowson på sina sociala medier.
– Det är såklart en stor besvikelse, men jag måste tänka på hälsan först.

Totalt är 83 förare anmälda i de fem klasserna, men då noterar vi som sagt att bland annat Bellino, Elowson och Marcus Adielsson, som fortfarande inte är bra efter sin fingerskada, fortfarande finns med. 28 förare till start i Junior–klassen utger majoriteten, klart godkänt för klassen. Men deltagarantalet i seniorklasserna, bara 13 förare i Youth Cup och bara åtta i Dam är för dåligt.

 

Tommy Sjöström är en av fem svenskar till start. Och en av blott 34 anmälda seniorförare. Foto: Future7Media