Huvudkonkurrenterna i Novemberkåsan står över Gotland Grand National. Men Albin Elowson åker båda tävlingarna. Och siktar på dubbla segrar.
– Annars hade jag inte startat, säger Elowson.

Joakim Ljunggren, Niklas Persson, Pontus Skoog och Calle Bjerkert. Alla står de över Gotland Grand National för att istället lägga krutet på Novemberkåsan i Enköping om två veckor. Men Albin Elowson, ja han kör båda tävlingarna.

– Det finns de som väljer bort GGN men jag är inne i en tävlingsperiod nu och känner att jag vill köra båda. Och jag känner att jag kan ta hem båda. Annars hade jag inte kört, säger Albin Elowson som dock vet att det kommer bli tufft. Inte minst på Gotland.
– Det finns många som är snabba och crossförarna har på sätt och vis fördel. Men jag går in med inställningen att jag kan vinna och om jag får allt att stämma så vet jag att de andra kommer få åka väldigt fort för att slå mig.

Starten är som vanligt viktig i långloppen och där hoppas fjolårstvåan kunna vara med betydligt bättre i år.

– Jag känner aldrig att jag fått den där perfekta starten. Förra året var jag för långt efter, fick slita mycket under det första varvet och drog på mig fruktansvärd kramp i armarna. Som enduroförare är man inte van vid att ha så många förare runt omkring sig som man har under den första delen av racet. Jag är ju van att köra ensam. Men för en crossförare kan jag tänka mig att det snarare är lättare jämfört med ett crossheat, menar Elowson.

Elitstarten i Gotland Grand National skjuts igång klockan 12:15 på lördag. En nyhet för i år är att Motion 15–29 flyttats från förmiddagen till eftermiddagen och startar fem minuter efter Elit Herr/Elit Dam/Senior/Junior. Ännu mer folk på banan för elitförarna alltså.