I helgen körde Jesper Börjesson sin första tävling i USA för säsongen – premiären av Kenda Full Gas Sprint Enduro. Serien är en av två som svensken kommer köra under de kommande säsongerna, som han ska spendera hos KR4 Husqvarna på den amerikanska östkusten.

Börjesson slutade nia på lördagen men körde sedan upp sig till en total sjätteplats för helgen på söndagen. I och med att poängen delas ut individuellt båda dagarna hittas han dock på en åttonde plats efter den första tävlingshelgen. Husqvarnas Ryan Sipes var snabbast såväl lördag som söndag.

Serien fortsätter på Echeconnee MX, i Lizella i Georgia, den 25 februari och totalt körs nio tävlingar under året. De övriga i Abingdon (Virginia), Uhrichsville (Ohio), Rural Retreat (Virginia), Fairmount City (Pennsylvania), Glen Daniel (West Virginia), Young Harris (Georgia), och Union (South Carolina).

Nedan kan ni se höjdpunkterna från den första tävlingshelgen. I Race Magazine Nr 2, 2017, som når prenumeranter idag, kan ni läsa mer om tävlingen och vad Jesper hade att säga efteråt.