2012 råkade den då 18–årige talangen Steward Baylor ut för en handledsskada som kunde ödelagt karriären. Några tunga år följde och få trodde Baylor skulle bli den enduroförare han spåddes bli innan skadan. Men i premiären av 2017 års GNCC visade han att de som tvivlat, däribland Baylor själv, hade fel. 

Efter att ha tagit sig genom fältet tillsammans med den regerande mästaren Kailub Russell kunde Baylor dra nytta av ett misstag från amerikansk enduros största, och vinna karriärens första GNCC–tävling. Något som inte ens Baylor själv trodde skulle vara möjligt.

– Jag hade faktiskt inte räknat med att jag skulle fixa en seger i GNCC. Jag såg inte mig själv lyckas i den serien längre, sa han efter segern till Racer X Online.

Russell kunde efter misstaget ta sig i mål som tvåa i XC1, med Ryan Sipes på tredje plats. XC2–klassen vanns av Josh Toth, före Layne Michael och Craig Delong. En febrig Jesper Börjesson hade en tung dag på Big Buck MX och slutade först på tolfte plats. Britten Jack Edmondson, regerande världsmästare i Youth Cup 125, vann premiären av den nya XC3 125–klassen.

I kommande nummer av Race Magazine kan ni läsa en längre intervju med segraren Steward Baylor. Nedan följer höjdpunkterna från premiären och redan till helgen är det dags för årets andra GNCC, i Florida.