Den andra deltävlingen av årets Gävle–Dala Sommarcup slutade i tradegi. En förare avled i går under tävlingen i Hofors.
– Det kom som en chock så klart. Vi vet fortfarande inte vad som har hänt, säger tävlingsledaren Anders Persson på cupens hemsida. 

Det var en åskådare som mot slutet av tävlingen i Hofors i går slog larm. Föraren hittas då livlös bredvid sin motorcykel i ett skogsparti. Sjukvårdspersonal var snabbt på plats med livräddande åtgärder, hjärtstartare fanns tillgänglig, föraren hämtades senare av ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Dödsorsaken är fortfarande okänd, och Anders Persson väljer att inte spekulera mer om omständigheterna.

– Av hänsyn till dom anhöriga går vi i detta läge inte ut med något namn eller klubbtillhörighet. Håll inne med spekulationerna tills vi vet mer. Det är med stor sorg jag skriver detta, och jag kommer att ge er mera information när jag kan, skriver han på seriens hemsida.

Tidningen var under förmiddagen i kontakt med Skalle Kvarnström, som driver serien. Han berättade att han befann sig långt från det inträffade och inte hade mer koll på exakt vad som hänt. Gävle–Dala och SMK Hofors skulle på torsdagskvällen ha ett möte för att där bestämma hur man går vidare med sommarens inplanerade tävlingar.

Race Magazines tankar går den till avlidnes familj, vänner, bekanta och klubbkompisar i denna svåra stund.

Fotnot: Vi återkommer med mer information.