Jesper Börjesson har gästat SM–crossen i år. Nu får Knobby Swedish Enduro Championship besök av ett par crossförare också. Såväl Rikard Hansson som Jimmy Wicksell kommer till start när det vankas dubbelrace i Söderhamn till helgen. Och där finns ju en hel del endurogener att ta av.

Jimmy Wicksell är uttagen att köra Six Days för Team Östra i september. I helgen laddar han därför upp inför den tuffa veckan med att köra JSM2, när Enduro–SM kör en dubbeltävling i Söderhamn.

Wicksell har ett USM–guld i 85–klassen från 2012 men har tävlat sparsamt i skogen sedan dess, med undantag för en del Östra Open–tävlingar och Gotland Grand National. I stället har han koncentrerat sig på crosskarriären där han i år återfinns på en sjätteplats i SM’s MX2–klass.

Även Hansson har prövat på enduro på lokal nivå och i GGN, men vid sidan om det aldrig tagit körkort eller gjort någon större satsning på skogsåkat. Nu kanske det är något på gång i alla fall, när Hansson ger SM–tävlingen i Söderhamn en chans och kommer till start på sin Suzuki 450 i SM2–klassen.

Och såväl Jimmy, son till Dick, som Rikard, son till Peter och barnbarn till Hasse, har ju tillräckligt med endurogener i kroppen för att lyckas i alla fall.

I Söderhamn kommer också Race testförare Tomas ”MX Star” Persson och Ola Thorell spela in ett enduroavsnitt av sitt populära Club MX Star Studio efter lördagens tävlingar. Kolla gärna in de tre tidigare avsnitten från cross–SM här.

Noterbart är också att förra årets JSM1–mästare, då han också var tvåa i Swedish Enduro Cup, Oliver Nelson ser ut att göra SM–comeback efter sina skadebekymmer.

 

Oliver Nelson gör comeback i Söderhamn.
Oliver Nelson gör comeback i Söderhamn.

 

Fotnot: Läs om SM–tävlingen som var i helgen i nästa nummer av Race Magazine. Landar hos prenumeranter i veckan.