Återigen blir det Bollnäs MK som tar över arrangemanget av finalen i Knobby Swedish Enduro Championship. Förra året hoppade man in istället för Kumla. Den här gången tar man över från Linköpings MS. 

Bara ett knappt dygn efter att SM-samordnare Marcus Frändén skickat ut pressmeddelandet om att Knobby Swedish Enduro Championship saknade finalarrangör kom ett nytt mail från Frändén. Tävlingen var räddad. Och återigen är det Bollnäs MK som kommer köra finalen i mästerskapet.

– I fjol tog man över finalen från Kumla, när dessa fick problem med marken. Då med fyra månaders framförhållning. När nu Linköping fick samma problem visade man snabbt ett inledande intresse, efter att under dagen stämt av med kärngruppen meddelar man nu ikväll (läs: igår kväll) att man tar sig an även årets final, detta stärkta av fjolårets succé med bra respons från alla håll och kanter, skriver Frändén i pressmeddelandet.

Men Bollnäs var långt ifrån ensamma om att visa intresse, vilket bådar gott för framtiden. Hela fyra arrangörer hörde av sig med ett initialt intresse. Bollnäs var dock först på bollen och har dessutom ett färdigt koncept sedan i fjol, skriver Frändén vidare.

En planerad skillnad är dock att flytta depån från motorstadion och crossbanan till skidbacken vid Bolleberget, där ett av specialproven kördes, detta för att skapa ett bättre banvarv med mer jämnlånga loopar.

Finalen i årets Enduro–SM avgörs den 29 september.