Efter dubbla inställda tävlingar under våren har SM–kalendern i enduro nu fyllts på igen. SME MK i samarbete med SMK Söderhamn kör en dubbeltävling den 31 juli–1 augusti och just nu ser det ut som att vi kommer få sju race i serien under 2021.

På grund av pandemirestriktionerna tvingades Tibro MK ställa in 2021 års premiär av Knobby Swedish Enduro Championship och i samma veva meddelades också att Östhammars MK skulle tvingas ställa in sin tävling. Därmed återstod bara fem tävlingsdagar i serien den här säsongen.

Men de fem ser nu ut att bli sju. Tidigare i veckan kunde nämligen SM–samordnare Marcus Frändén meddela att två tävlingsdagar tillkommit. I månadsskiftet juli/augusti kör man en dubbeltävling i Söderhamn.

– Ett febrilt arbete har pågått med att försöka hitta ersättare. Olika vägar har provats och förkastats men nu är det till slut klart med en ny arrangör, skrev Frändén i ett mail där han presenterade arrangören:
– Platsen blir Helsinge Motorstadion i Söderhamn. Som huvudansvarig för tävlingen står evenemangsföreningen SME MK, i nära samarbete med banägande SMK Söderhamn samt närliggande klubbar.

Hela tävlingen kommer att köras inne på motorstadion, vilket gör den öppen också för förare utan körkort – perfekt inte minst för ett gäng USM–förare som vill testa på ett riktigt SM men ännu inte haft möjlighet. USM kördes förresten i Söderhamn 2018 och på samma plats har också stora SM arrangerats, senast 2016.

– Årets bana kommer preliminärt innehålla tre stycken specialprov av helt olika karaktär, samt två längre transporter, avslöjade Frändén och avslutade:
– Därmed har vi fem tävlingshelger och sju deltävlingar i Knobby Swedish Enduro Championship 2021, vilket är mycket glädjande detta år – som började lika tufft som fjolåret.