Dubbla segrar för Andreas Linusson. Dubbla andraplatser för Hanna Berzelius. Dubbla pallplatser i 125–klassen på söndagen. Och klasseger för Oliver Nelson den andra dagen, när han också var totaltrea. Den stora svenska gruppen av enduroförare hade mycket att ta med sig hem från den första EM–rundan.

Andreas Linusson var inte nöjd med att bara få med sig en poäng i Overall–tabellen, den för samtliga förare, under första EM–helgen. Men i klassen, Senior E1, kunde det inte gått mycket bättre. Dubbla segrar för KTM–föraren, som förstås toppar tabellen och har ett avstånd på tolv poäng ner till tvåan och trean. I samma klass slog Alexander Dahlén, Honda, till med en fjärdeplats på söndagen efter att ha blivit sexa första dagen.

 

Andreas Linusson med dubbla segrar i E1. Foto: Robert Pairan

 

Tvåa i sin klass efter den första helgen är Hanna Berzelius, Husqvarna, efter dubbla andraplatser bakom VM–föraren och den fyrfaldiga Six Days–mästarinnan med Australien – Jessica Gardiner. Imponerande minst sagt av Berzelius, som var före flera betydligt mer erfarna och meriterade damer. Martin Reimander, KTM, kunde bakom summera en sjätte och en sjunde plats.

I Junior U20 125 cc har vi också svenskt på andra plats. Calle Johansson, KTM, följde upp en fjärdeplats på lördagen med att vinna söndagen. Och fick dessutom med sig Joakim Grelsson, KTM, upp på pallen som trea. Grelsson är femma i tabellen, samma placering han tog första dagen.

 

Hanna Berzelius är totaltvåa efter första rundan. Foto: Robert Pairan

 

Oliver Nelson, KTM, är trea i Senior E2. Nelson blev också han femma den första dagen efter att ha haft problem i dammet men framförvarande förare. I och med att Nelson var ny i klassen fick han starta långt bak. När regnet sedan fallit under natten blev förhållandena betydligt mer idealiska till söndagen för svenskan, som slog till med seger i klassen. Dessutom plockade han 15 poäng i Overall, som totaltrea.

Bland övriga svenskar noterades Pontus Skoog, KTM, för dubbla sjundeplatser i Junior E1, medan Martin Larsson, Husqvarna, blev femma i Senior E3 på söndagen.

Franske junioren Teophile Espinasse, Sherco, var totalsnabbast på lördagen, medan italienaren Oscar Balletti, Husqvarna, vann söndagen. Balletti toppar Senior E3 och Overall.