KTM Scandinavia har nu gjort klart sina team inför tävlingssäsongen 2022. Och man bjuder på nyheter såväl på crossbanan som i enduroskogen. Dessutom har man skrivit kontrakt med en supermotoförare. 

Tre nya förare återfinns i KTM Scandinavias crossteam till årets säsong. Det handlar om 125–talangen August Frisk, samt Rasmus Håkansson och dansken Mike Lauritsen. I Sverige kommer Frisk att satsa på 125 U17-mästerskapet, medan Håkansson och Lauritsen kör MX2.

Emil Jönrup är kvar i teamet men flyttar upp och kör MX1. Kvar är också Linus Persson, som fortsätter på 125, samt danskan Malou Jakobsen, som kommer fortsätta kombinera SM med danska mästerskapet och VM.

– Ny säsong och nya möjligheter. Vi ser fram emot årets säsong med hög tilltro. Just nu ligger vi i hårdträning för att få en bra grund att stå på under året. Premiären i april med dubbelrace på Saxtorp kommer visa vem som gjort hemläxan bäst, säger Jonas Wing som för andra säsongen är racingansvarig för crossteamet,
– Det har varit en hel del tester med hojinställningar de senaste veckorna och basen för de flesta i teamet känns jättebra. Nu är det bara kötta på och se till att hålla gasvajern sträckt, avslutar han.

Enduroteamet leds på nytt av Niklas ”Nisse” Gustafsson och även där finns nyheter sedan förra året. Micke Persson och Adam Andersson har lämnat och in kommer i stället Axel Semb och David Kadestam. Semb kommer att köra JSM2-klassen, medan Kadestam ställer upp i SM2.

Vidare kör Joakim Grelsson kvar, men lämnar juniorklass för SM2, Niklas Persson fortsätter i SM1, och Hedvig Malm får förnyat förtroende som teamets förare i Dam.

– Nu drar vi i gång 2022 och till i år har vi två nya förare som jag tror mycket på. Tillsammans med övriga förare i teamet finns kapaciteten för att vinna och jag både tror och vet att vi kommer göra allt för att stå överst på pallen under 2022. Jag är grymt taggad och jag vet att förarna också är det. Nu kör vi, säger Nisse Gustafsson.

Avslutningsvis kan vi också meddela att KTM Scandinavia gjort klart med en supermotoförare.

– En stor nyhet till årets säsong är supermotoföraren Simon Vilhelmsen som i sin satsning på DM och det tyska IDM-mästerskapet kommer köra för Team KTM Scandinavia. Utöver det kommer Vilhelmsen köra utvalda deltävlingar i både SM och VM, skriver KTM Scandinavia i ett pressmeddelande.