Sju VM–guld, vad mer ska krävas? Anders Eriksson har följt Mästarnas Mästare under åren, samtidigt som han inför varje säsong frågat sig varför inte han själv fått frågan.
Förra våren kom den dock och i höstas åkte Anders till Spanien, tillsammans med bland andra Peter Forsberg, Jörgen Persson och Björn Ferry. Söndagen den 6 mars har den nya säsongen premiär.

Som den andra motorsportsutövaren, efter Kenny Bräck, och den första motorcykelföraren är sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson en av tolv mästare i den kommande, åttonde, säsongen av SVT’s moderna klassiker Mästarnas Mästare.

– Det var inget att tveka på när jag fick frågan. Jag har följt programmet genom åren och faktiskt undrat varför jag inte fått den tidigare. Sju VM–guld, vad mer kan man begära av en idrottare?, berättade Anders när vi träffade honom på en pressträff i SVT–huset tillsammans med övriga deltagare, produktionsmedarbetare och programledaren Micke Leijnegard.

Anders ingår i den andra gruppen av deltagare, tillsammans med fotbollsspelaren Kennet Andersson, skidskytten Björn Ferry, basketspelaren Kicki Johansson, armbryterskan Heidi Andersson samt jockeyn Inez Karlsson. I första gruppen finns programmets kanske största stjärna den här säsongen – hockeyspelaren Peter Forsberg. Bredvid honom Karolina Höjsgaard, orientering, Jörgen Persson, bordtennis, Hanna Marklund, fotboll, Caroline Ek, kickboxning, och Niklas Jihde, innebandy.

Race bjöds under eftermiddagen på ett smakprov ur den kommande säsongen. Och har ni sett programmet tidigare kan vi lova att ni inte kommer bli besvikna i år. Har ni inte är det definitivt dags att göra det den här säsongen. För äntligen har MC–sporten fått komma in i finrummet och den breda söndagsunderhållningen.

Fotnot: I nummer 3 av Race Magazine kommer ett längre snack med Anders Eriksson om Mästarnas Mästare. Vi har dessutom pratat med programledaren Micke Leijnegard om motorsportens plats i programmet, samt med ett par av Anders konkurrenter i tävlingen. Skaffa en prenumeration här, så missar du inget. Programmet börjar sändas söndagen den 6 mars. Den 3 april gör endurolegendaren och hans gäng entré i tv-rutan.