SM-finalen – mer oviss än någonsin

Posa Serenius har 22 SM-titlar. Stefan Svensson har fem. Övriga i finalfältet står hittills på noll. Det finns chans att vi ser ett regimskifte på Studenternas kommande lördag – men i en SM-final krävs lite utöver det vanliga. Räkna med en mer oviss final än någonsin.

– Vad som helst kan hända. SM-finalen är så het att att man anar inte. Det finns sju förare som kan ta poäng av varandra. Lägg därtill brorsan, som kan strula till det för många. Lika gärna som jag kan stå högst upp på pallen på lördag, så kan jag bli sjua. Det gäller att det stämmer, säger färske GP-föraren Daniel Henderson dagarna innan SM-finalen i Uppsala.
Guldkonkurrenterna han syftar på är i första hand Ove Ledström, Niclas Kallin Svensson, Jimmy Olsén, Stefan Svensson, P-A Lindström och Posa Serenius.
Men även förare som Robert Henderson och Tommy Flyktman har kapacitet att ta poäng av VM-förarna.
VM-sjuan Stefan Svensson har vunnit SM-guld två år i rad, och chansen till en trippel får bedömas som stor.
– Det blir till att försöka ladda om efter VM nu. Men det ska bli kul. Ungtupparna har mognat på sig, och det kommer bli riktigt hårt. Men det är så det ska vara, till publikens förtjusning, säger Stefan Svensson.
Smått och gott inför finalen:
* Strömsunds MC arrangerar sin första SM-final, efter att ha tagit över tävlingarna från tidigare arrangören Funbo MS.
* Tävlingen avgörs med en så kallad “Super-final”. Det innebär att de tre bäst placerade förarna efter 20 heat går direkt till final, medan förare som är placerade 4-7 i tävlingen gör upp om den fjärde och sista finalplatsen i ett så kallat sista-chansen-heat.
* Äldst och yngst: Conny Fastesson 70 år – Ove Ledström 17 år.
* Många är nyfikna på ÖMK-föraren Martin Haarahiltunens första SM-final, efter hans respektlösa körning i SM-kvalet som avgjordes i Örnsköldsvik.
Startfält, SM-finalen, Studenternas IP lör 21 mars:
1. Tommy Flyktman Gasarna SK, 2. Joakim Stensmo Bollnäs MK, 3. Ove Ledström ÖMK Rundbana, 4. Andreas Bergström Ulvarna SF, 5. Niclas Kallin Svensson ÖMK Rundbana, 6. Conny Fastesson SMK Gävle, 7. Robert Henderson Strömsunds MC, 8. Daniel Henderson Strömsunds MC, 9. Joakim Söderström Funbo MS, 10. Jonas Lindholm Bollnäs MK, 11. Viktor Svensson Bollnäs MK, 12. Stefan Svensson ÖMK Rundbana, 13. Per-Anders Lindström Jämtlands MK, 14. Per-Olof Serenius SMK Gävle, 15. Jimmy Olsén Strömsunds MC, 16. Martin Haarahiltunen ÖMK Rundbana.
Banreserver: 
17. Mikael Flodin, Strömsunds MC. 18. Anders Håkansson, Bollnäs MK

 

 

4 kommentarer

  1. Känns som ett mycket starkt startfält ! hoppas en av våra framtidshop kniper SM bucklan.

  2. Det står att finalen arrangeras av Strömsund men också att den äger rum på Studenternas i Uppsala – kan någon ge ett snabbt besked om VAR så jag vet vart jag ska åka?

    1. Strömsunds MC är arrangör av SM-finalen, men den körs i Uppsala på Studenternas IP.
      Strömsund tog över arrangemanget från Funbo, så att SM-finalen blev kvar i Uppsala.
      Mvh Thomas, Race.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]