Klart: Elowson kör Yamaha 2018

Efter sex år med Husaberg/Husqvarna blir det nytt märke och team till nästa år. Albin Elowson har bestämt sig. Satsningen på att köra hem ett guld i VM’s Junior–klass fortsätter nu på Yamaha. FMCK Skövde–föraren skrev idag på ett kontrakt för 1+1 år. 

Race var under dagen på plats i Bollebygd, där Albin Elowson skrev på ett VM–kontrakt med Joakim Johansson, Team Johansson MPE, och Magnus Johansson, Yamaha Motor Scandinavia.

Kontraktet löper över 2018, med option för att förlänga också över 2019. Huvudmålet för Elowson blir att köra hem guldet i VM’s juniorklass, men han kommer också styra sin WR250F i SM1–klassen, samt köra Gotland Grand National och Novemberkåsan.

– Det ska bli superkul och det här ger mig bästa möjliga förberedelser för att kunna komma vidare i min satsning, sa Elowson.

Magnus Johansson var förstås nöjd över att kunna få över Sveriges bästa enduroförare till Yamaha.

– Även om jag inte följer enduron på jättenära håll så har jag förstås haft koll på Albin länge, och pratat med Jocke om att eventuellt kunna göra någonting. Vi pratade redan inför förra året, men Albin är inte den som förhastar sig. Nu var han redo för ett märkesbyte och jag kan inte se en bättre ambassadör för märket i Sverige, sa Johansson.

Fotnot: Mycket mer om Albin Elowsons märkesbyte läser ni i nästa nummer av Race Magazine.

2 kommentarer

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]