Enduro–SM: Ljunggren vann igen på söndagen – Elowson tvåa

Så såg det ut som vanligt igen. När Falköpings MK körde årets andra deltävling i Knobby Swedish Enduro Championship under söndagen tog Joakim Ljunggren en tidig ledning. En ledning som sedan växte till en minut under de två första av fyra varv.
– Jag tyckte att jag tog det lugnt på förmiddag, men fick en lucka ändå, sa Ljunggren efteråt. 

Albin Elowson, tillbaka på hojen efter maskinstrulet på lördagen, hängde sedan med Ljunggren under andra halvan av tävlingen och tappade inget mer, men den regerande mästaren vann och kunde åka från Falköping med full pott i både Knobby Swedish Enduro Cup (SEC) och SM2.

 

Albin Elowson.

 

Elowson fick med sig andraplatser i båda klasserna efter att, som sagt, ha tvingats bryta lördagen.

– Tuff helg men jag får ta med mig det positiva. Tyckte jag kom in i det bättre och bättre under söndagen, sa Elowson.

Som trea i SM2 såg vi Oliver Nelson, som också blev femma i SEC och gjorde sin bästa SM–tävling sedan 2014.

 

Andreas Linusson och Erik Appelqvist.

 

I SM1 stördes Andreas Linusson av kraschen från lördagen inledningsvis. Bara 23:a totalt efter det första varvet var ”inget att hänga i granen” enligt Kinna–föraren själv. Sedan började värktabletterna kicka in och Linusson kunde köra upp sig till en slutlig sjundeplats totalt.

Men bara trea i SM1 – Niklas Persson var på nytt trea totalt och vann, före Johan Edlund som också var fyra totalt.

 

Niklas Persson.

 

Martin Larsson vann SM3 närmast före lördagens segrare Robert Friberg och de båda Husqvarna–förarna är på lika antal poäng efter den första helgen. Linus Fasth var på nytt trea.

I Junior–klasserna såg vi samma segrare som den förstadagen – Erik Appelqvist vann JSM1 och var sexa totalt, Erik Ljungberg vann JSM2 efter en tuff fight med Anton Sandstedt men nådde ”bara” en åttondeplats i SEC den här gången.

 

Martin Larsson.

 

Bakom Appelqvist fortsatte Emil Jonsson imponera när han blev tvåa och för första gången i karriären slog sig in topp–10 i SEC (nia). Joakim Grelsson fick nöja sig med tredjeplatsen och samma placering tog Victor Broström i JSM2.

Hanna Berzelius vann på nytt samtliga specialprov i Dam–klassen och tog en ny seger. Pallen blev densamma, med Martina Reimander som tvåa och Amanda Elvin som trea. Samma segrare som på lördagen blev det också i riksmästerskapet för veteraner, VRM – Robert Forsell vann VRM1 och Christer Jansson VRM2.

 

Christer Jansson.

Fotnot: Läs mycket mer om SM–premiären i Race Magazine nummer 6 – den når prenumeranter redan på fredag!

 

Hanna Berzelius.

 

Erik Ljungberg.

 

Emil Jonsson.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]