Många är ni som hört av er och undrat var er tidning tagit vägen. Men precis som vi kunde berätta i förra årets sista utgåva dröjer nummer 1 2024 till månadsskiftet februari/mars. Detta för att vi gör om större delen av magasinet – ett arbete som nu intensifierats, inför årets första tryckning i nästa vecka.

Två månader har gått sedan 2023 års sista utgåva av Race Magazine såg dagens ljus. En ovanligt lång tid för att vara oss. Från att ha varit en veckotidning under 80–talet och större delen av 90–talet, i tabloidformat, tog magasinformatet över i början av 2000–talet.

Antal nummer om året har sedan dess varierat, mellan 18 och 20 under 00–talet och ner mot 12 under 10–talet. Och anledningen till detta är såklart att bevakningen på racemagazine.se intensifierats. Ni läsare vill ha snabbare nyheter. 

Förra året gjorde vi tio utgåvor, varav två dubbelnummer, och till i år går vi ner på enbart dubbelnummer – totalt sex stycken tryckta tidningar á 100 sidor, med utgivning varannan månad.

Varför? Ja, det finns flera anledningar:

• Som redaktionen ser ut idag blir det för mycket arbete med att få ihop tryckta utgåvor varje månad. Det blir för hafsigt för att vi ska vara nöjda med produkten helt enkelt.

• Med utgivning varannan månad har vi således mer tid att jobba med varje nummer, för en mer läsvärd och snyggare produkt. Vi kan arbeta längre och mer noggrant med både texter och layout.

• Kostnaderna för att trycka tidning har skjutit i höjden under de senaste åren. Nu kommer vi förvisso att använda ett för läsaren betydligt bättre papper, således dyrare, och dessutom göra betydligt tjockare tidning, 100 sidor. Men totalt sett hoppas vi ändå kunna spara något på tryckkostnaderna, för att helt enkelt säkra framtiden för tidningen. Tack vare detta slipper vi också höja priset för en prenumeration.

• En av de vanligaste anledningarna vi hör när prenumeranter säger upp sina prenumerationer är ”tidsbrist”. Man har inte tid att läsa tidningen helt enkelt, även om intresset fortfarande finns. Ett nytt nummer dyker upp innan man hunnit sätta tänderna i det förra. Detta hoppas vi kunna stävja i och med den nya utgivningstakten. 

Frågor på det? Okej, vi tar och svarar på de direkt.

• Vi som vill läsa mer och ha snabbare nyheter då, ska vi behöva vänta två månader på en ny tidning? För er har vi utvecklat racemagazine.se  under de senaste åren och mellan arbetet med utgivningarna av den tryckta tidningen är det fullt fokus på att hålla hemsidan uppdaterad – med det senaste i motocross–, och endurovärlden. Vi kommer följa alla de stora serierna under året, VM som EM och SM, och ge er såväl intervjuer som filmer, resultat och tävlingsreportage. 

• Kommer jag att känna igen den nya tidningen? Jo då, det tror vi. Och vår absoluta förhoppning är förstås att vi skapar en betydligt mer läsvärd tidning, snyggare och med mer intressant innehåll. Motocross och enduro står fortfarande i fokus, men viss bevakning av speedway, trial och isracing finns kvar. Kanske också ytterligare bevakningsområde under året?

• Sänker ni priset nu? Vi kommer att ligga kvar med samma prisbild som de senaste åren. Kostnaden för en helårsprenumeration har inte höjts på flera år, trots inflation och höjda tryckkostnader. Och det blir egentligen inte mindre läsning för er prenumeranter, trots utgivning varannan månad – tvärtom! Med mer frekvent bevakning på hemsidan, samt betydligt tjockare tidningar, kommer vi ge er ännu mer motorcykelsport. Och nöjer man sig med en digital prenumeration, där man får tillgång till allt material på hemsidan samt har möjlighet att läsa tidningen i en digital utgåva, är priset fortfarande bara 59 kronor i månaden!

• Jag vill ha den nya tidningen, hur gör jag? Teckna en prenumeration. För att tidningen ska landa i brevlådan redan nästa vecka behöver vi ha in beställningen senast på söndag, den 25 februari. 

Välkommen till nya Race Magazine!