Världsmästaren Tai Woffinden har växlat upp. När årets fjärde GP-deltävling avgjordes i Prag stod han överst på prispallen. För blå-gul del blev Fredrik Lindgren bäste svensk när han blev utslagen i semifinal, medan Andreas Jonsson hamnade utanför topp åtta.

Tai Woffinden har sakta kommit igång efter en tveksam start på säsongen. De senaste veckorna har hans form varit stigande och i Prag visade den regerande världsmästaren tidigt att han ville vara med och fajtas om förstaplatsen.
Woffinden körde ihop 18 poäng, och räckte inte bara till seger på Marketa Stadion utan också att gå upp i delad VM-ledning med Greg Hancock. Båda står på 46 poäng. Hancock var också tvåa i Prag medan vinnaren från Tammerfors, Matej Zagar, slutade trea.
Fredrik Lindgren var åter bäste svensk. Efter en jobbig inledning med bara en poäng på sina två första heat, avslutade Lindgren grundomgången med sju poäng på de tre sista heaten vilket räckte för semi-avancemang. I semifinalen startade Lindgren på ytterbana, men hans finalförhoppningar grusades när han bjöds på en lång resa i tredje sväng av Greg Hancock.
Lindgren står nu på 38 poäng och har åtta poäng upp till VM-ledning i en rekordjämn GP-tabell.
Andreas Jonsson hade chans på semifinal inför sitt sista heat, men där blev det bara en etta och sju poäng var en poäng för lite. Jonsson ligger tolva totalt på 31 poäng.