Andreas Jonsson lämnar Ikaros Smederna och kör nästa säsong i moderklubben Rospiggarna. I Smederna var sportchefen Jimmy Jansson förberedd på tappet – men kan samtidigt inte dölja sin besvikelse.
– Det värsta är att vi tappar en bra kille, som är mycket seriös och tillförde massor som person, säger Jimmy Jansson. 

– I nuläget känns det som att vi kanske sänker ambitionsnivån något och får ta sikte på kvartsfinal. Det går inte att hitta en förare som ersätter Jonsson rakt av. Utan vi siktar på att hitta en eller flera killar som kan ligga på 8-10 poäng i varje match. Allt handlar om pengar. Det finns sponsorer som ringer och är oroliga för lagbygget, men öppna plånboken då säger jag. Jag kan inte handla med pengar som jag inte har. Och jag skulle aldrig riskera något så att det jobb som vi lagt ned i fyra år vore förgäves, säger Jimmy Jansson och relaterar till Smedernas tidigare konkurs.
Smedstyrelsen har lagt fram en lite tajtare budget för Jansson kommande säsong – som i dagsläget siktar in sig på hitta fynd på transfermarknaden, det vill säga förare som kan höja sitt snitt under kommande säsong.
– Det är bara att titta på de andra lagen, det bara rasslar till nu med toppförare i olika klubbar. Själv har jag inte ens fått svar på vissa bud. Men jag är inte bitter eller tjurig, utan gratulerar de klubbar som har råd att lägga upp pengarna som behövs, säger Jimmy Jansson.
Hur blir det med Grigory Laguta?
– Vi hoppas naturligtvis att kunna behålla honom, men vi vet att andra klubbar också är där och fiskar. Vi väntar på ett ja eller nej från Grigory, säger Jimmy Jansson.
Smederna har sedan tidigare kontrakt med Kenni Larsen, Oliver Berntzon och Szymon Wozniak.
När tror du att ni kan presentera nästa förare?
– Vi hoppas att göra klart med en till tre förare under den här veckan.