Vargarnas lagledare Peter Jansson lämnar klubben efter åtta år. Det beslutet tog han på stående fot efter att han nåtts av styrelsens beslut att lämna walk over till onsdagskvällens avgörande match mot Ikaros Smederna i Eskilstuna.
– Vi har kämpat så jäkla hårt, och så får vi inte chansen av vår egen styrelse. Då kände jag att luften gick ur mig totalt, säger Peter Jansson.

Om vi backar bandet till tisdagskvällen, så bröts den avgörande matchen mellan Ikaros Smederna och Vargarna efter sju körda heat och sköts till onsdagskvällen. Trodde alla. Men sent på tisdagskvällen beslutade sig Vargarnas styrelse, mycket oväntat, att lämna walk over till matchen på grund av ekonomiska bekymmer.
Det fick bägaren att rinna över hos trogne lagledaren Peter Jansson, som varit med om både mycket sorg och glädje i Norrköpingsklubben genom åtta säsonger.
– Vår sportchef Thomas Carlsson meddelade mig styrelsens beslut på väg hem från Eskilstuna. Det kändes inte roligt alls, speciellt inte när vi hade lagt ned två timmar på att hitta ett nytt datum. Vi har slitit så otroligt hårt med väldigt små medel, och var ett heat från att gå till slutspel. Därför bestämde jag mig för att lämna in min avskedsansökan, säger Peter Jansson och fortsätter:
– Jag har all respekt för Vargarnas styrelse, många av dem är mina vänner och jag har trivts otroligt bra i klubben under alla dessa år där vi kämpat mellan glädje och sorg. Men det här kändes inte okej, och när jag pratade med klubbens ordförande (Johan Alsö) tidigare på tisdagen så var direktivet att vi skulle göra allt för att gå till slutspel.
Om Peter Jansson fortsätter sin ledarbana i någon annan klubb är oklart – men han lär knappast sakna anbud.