Valsarnas elitserielag läggs i aktiebolag.
Grigorij Laguta fortsätter i Valsarna, liksom Gapinski och Buczkowski.
Nyförvärv: Krzysztof Kasprzak.
Jerker Eriksson slutar och blir återigen lagledare i Dackarna.

Krzysztof Kasprzak
Krzysztof Kasprzak fick tidigare i år lämna Vargarna i förväg sedan han blivit påkommen med ljuddämparfiffel. Nästa säsong är polacken tillbaka i elitserien. Han har tecknat kontrakt med Valsarna. Foto: PER GUSTAFSSON

Där har ni en sammanfattning av nyheterna som framkom när Valsarna hade presskonferens i Hagfors i eftermiddags.
En arbetsgrupp bestånde av Lennart Andersson, Valsarnas ordförande, Björn Elfgren, revisor, och Lars Glennert, meriterad och tidigare stark man i Färjestad Hockey förbereder bolagiseringen som ska vara klar i januari nästa år.
Bakgrunden är bland annat att Valsarna gick back runt 400 000  kronor på ett meningslöst play out.
– På det här viset stärker vi Valsarna långsiktigt, säger Lennart Andersson.
Ett annat skäl till bolagiseringen är att starka intressenter i bakgrunden kräver den här lösningen. Plus att förarna som har egna bolag ställer samma krav.
– Vi är också nöjda med att Lars Glennert med sin breda erfarenhet ställer upp och hjälper oss. Vi har redan lärt oss en del av honom, säger Lennart Andersson.
På det sportsliga planet är det mest glädjande att publikfavoriten Grigorij Laguta kör en säsong till på Tallhult. Liksom Gapinski och Buczkowski.
Sen får värmlänningarna en ny heatledare i Krzysztof Kasprzak,  en av Polens bästa förare. Han har Tallhult som en av sina favoritbanor.
Samtidigt är Kasprzak ett omstritt namn eftersom han var inblandad i en ljuddämparhistoria i somras. Han är dock inte fälld för fusk, vilket bör påpekas.
– Efter vad som hänt kommer  han nog  vara den sista som försöker manipulera en dämpare. Sedan har vi pratat med andra förare i laget och kommit fram till att han passar in i truppen, säger sportchef Micke  Lindh.
– Vårt mål är att behålla de bästa förarna från förra året  och förstärka lite.
Däremot försvinner lagledare Jerker Eriksson. Han har lockats tillbaka till Dackarna.
– Tydligen har man börjat värva lagledare nu också, säger Micke Lindh.
Lagledarfrågan kommer att lösas längre fram.
Årets lyckade ungdomsverksamhet resulterar i två positiva saker. Start av ett division 1-lag och ett knattelag.