Det är åter dags för 15 förare att inleda jakten på ett nytt VM-guld. Allt startar i slovenska Krsko senare i kväll och tre svenskar finns på startlinjen, i form av Andreas Jonsson, Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

Tai Woffinden är regerande världsmästare när GP-säsongen 2016 drar igång. Lita på att han vill ta en tredje titel. Men det finns flertalet andra som har exakt samma ambitioner. Greg Hancock är en. Nicki Pedersen en annan. Och varför inte Chris Holder – som kanske inte varit bättre förberedd sedan titelåret 2012.
För svensk del gör Andreas Jonsson sin 15:e raka säsong i GP-sammanhang. Bara Greg Hancock och Nicki Pedersen kan matcha det.
Andreas kommer in i säsongen med ett antal förändringar. Han har bytt chefsmekaniker, där mångårige mekanikern Miroslav Duda fått lämna. Dessutom har han inlett ett samarbete med rutinerade dansken John Jörgensen, som tidigare bland annat hjälpt Nicki Pedersen.
Jonsson är definitivt sugen på att vara med i toppen igen.
Antonio Lindbäck gör comeback på heltid i GP-sammanhang för första gången sedan 2013. Målet är att spinna vidare på fjolårets fantastiska säsong och ge ytterligare förutsättningar för att förverkliga drömmen om att bli världsmästare. Lindbäck ser ut att ha bibehållit sin fart från förra året, och alla vet vad han kan prestera när han är i stöten.
Tredje svensk i Krsko ikväll är Fredrik Lindgren. Örebrosonen, som numer bor i Andorra, är seriens förste reserv och ersätter i kväll skadade Jaroslaw Hampel. Lindgren gör en ny storsatsning mot VM-serien, och är i fysiskt topptrim efter strikt träning och kosthållning under vintern. Kvällens start på Matiej Gubca Stadion i Krsko blir intressant för Lindgren, som gjort bra resultat i ligaspeedwayen så här långt.
– Jag tycker att det kändes bra, det var inga konstigheter, så nu är det bara att ladda järnet, säger Fredrik Lindgren till Race om gårdagens träning.
Regerande mästare på just Krsko-banan är trefaldige världsmästaren Greg Hancock, som förra året bara missade en poäng på sju heat i Sloveniens Grand Prix.