Under torsdagen blev det officiellt att Dackarnas polske stjärna Patryk Dudek har en avstängning att vänta, sedan även b-provet av hans dopningstest var positivt. Men inte nog med det så kraschade även den formstarke Krzysztof Buczkowski under onsdagskvällen och uppges bli borta i minst tre veckor med en skada på skulderbladet.

– Mycket tråkiga besked förstås. Speciellt det om Buczkowski. Dudek hade vi nästan räknat bort i det här läget, säger Dackarnas lagledare Jerker Eriksson till Race.
Det var för drygt tio dagar sedan det framkom att Patryk Dudeks dopningstest efter en match i den polska ligan i juli var positivt. Därefter analyserades det avgörande b-provet, men där fanns inga avvikelser och bekräftade istället a-provets resultat. Dudek har nu en avstängning att vänta, men den är ännu inte presenterad.
Krzysztof Buczkowski kraschade under onsdagskvällens brittiska ligamatch mellan Buczkowskis Leicester och Poole. Enligt uppgift är ett skulderblad skadat och det kan ta mellan tre-fyra veckor innan han kör speedway igen.
I Dackarna letar man nu efter ersättare för att fylla upp truppen igen. Det är dock oklart om de får ersätta Dudek.
Mer info följer senare.