Brons 2013 och silver 2014 följdes av guld 2015. Elit Vetlandas Alexander Woentin fick avsluta knattekarriären som guldmedaljör efter att ha styrt hem USM-guldet i Hallstavik.

– Riktigt skönt att vinna. Jag var väldigt nervös inför tävlingarna, men det löste sig bra. Det här har varit mitt mål, säger Alexander Woentin efter finalen.
Han började med en tvåpoängare bakom indianen Anton Moss i ett struligt heat med flera omstarter. Därefter blev det fyra raka tre-poängare. Nyckeln som låste upp gulddörren dök upp i den tredje omgången när Woentin med knapp marginal styrde hem heatsegern före blivande silvermedaljören Henrik Bergström, från Västervik.
Woentin och Bergström hade en hård kamp i fyra varv, och det såg länge ut som att Bergström skulle gå segrande ur striden – en kamp som eskalerade på mållinjen. Woentin gick innanför Bergström, och fick farten han behövde – men det höll på att kosta honom en skada. Efter mållinjen gick han cykeln och slog i axeln.
– Det var det värt, man måste satsa för att vinna, säger Alexander Woentin.
Bakom Woentin styrde Henrik Bergström hem silvret. Hade det varit han som vunnit kampen mot Woentin så hade han stått som segrare istället. Små liten var marginalen.
– Jag måste vara nöjd ändå, jag har inte varit topp sju i tidigare finaler, så att det här var riktigt bra för mig, sa Henrik Bergström.
Bronset gick till masen Jesper Persson Aspgren (kusin med Pontus Aspgren) som vann skiljeheatet om bronsplaketten med indianförarna Anton Woss och Jonatan Gran.