Silly season fortsätter för högtryck i den svenska elitserien. Elit Vetlanda presenterade Emil Sayfutdinov under onsdagen – och i Hallstavik gjorde Rospiggarna klart med rutinerade Grzegorz Walasek. 

Emil Sayfutdinov var en av de stora guldhjältarna när Elit Vetlanda tog sitt senaste guld, 2o12. Nu är han tillbaka efter en mycket kort sejour i Indianerna, där det bara blev fyra matcher under sommaren efter stridigheter mellan klubben och Sayfutdinovs manager Tomasz ”Susi” Suskiewicz.
– Elit Vetlanda får tillbaka en av världens bästa förare till klubben. Det ska bli fantastiskt trevligt att jobba med Emil igen, samt med Team Sajfutdinov som är väldigt professionella och målinriktade, säger Elit Vetlandas sportchef Bo Wirebrand i ett pressmeddelande.
Sayfutdinov kommer in på det mycket låga snittet, sett till kapacitet, 1,389 i Vetlandatruppen. Vetlanda som även var aktiva under tisdagen, då en annan guldhjälte från 2012 återvände, i danske Leon Madsen.
I Hallstavik har lagledaren Mikael Teurnberg presenterat klubbens andra nyförvärv i rutinerade polacken Grzegorz Walasek.  Polacken som under de senaste säsongerna kört för Hammarby, men som varit den svenska högstaligan trogen i många år där han bland annat representerat Kaparna, Piraterna och Indianerna i elitserien.
– En stabil kille, som är väldigt lugn och seriös. Han har varit med på den yppersta nivån länge och blir viktig för oss, säger Mikael Teurnberg.
Han meddelar också att han har många krokar ute, och hoppas kunna presentera en eller flera förare de närmaste dagarna.
– Det är väldigt många förare och agenter som hör av sig, säger Mikael Teurnberg.
* Två förare som söker ny klubbadress är Västerviks rutinerade engelsman Chris Harris, och Dackarnas unge dansk Mikkel Michelsen.