Tony Olsson blir ny vd för SSI AB (svensk speedway och isracing). Tony kommer att kombinera rollen som Race Director för internationella förbundet FIM med sitt nya uppdrag för SSI AB.

– Det känns otroligt inspirerande och spännande att få den här möjligheten till att kombinera rollen som Race Director på FIM med att vara VD för SSI. Utvecklingen går in i ett spännande skede där alla måste hjälpas åt – förare, klubbar, förbund och SSI. Svensk speedway och isracing håller hög internationell standard och vi har en stor potential till att bli ännu mer framgångsrika, säger Tony Olsson, VD SSI AB i ett pressmeddelande.
Rekryteringen är en del av ett långsiktigt byggande för att utveckla speedway-, och isracingsporterna i Sverige:
– Rekryteringen av Tony känns helt rätt och är frukten av ett långt arbete. I Tony får vi en VD som kan sporterna och har goda relationer på förar-, klubb-, och internationell nivå. Vi tror att Tony, tillsammans med övrig personal på SSI, kan driva sporten framåt en lång tid framöver, säger Stig Klemetz, ordförande SSI.
Tony Olssons inträde som vd är möjlig tack vare ett positivt resultat för SSI under verksamhetsåret 2012, samt det nya tv-avtal för elitserien som Svemo nyligen förlängde med TV4-gruppen/C More.
Gotlänningen Tony Olsson har tidigare jobbat som koordinator för svensk rundbana vid Svemo, samt varit förbundskapten i speedway och har sedan tidigare en framgångsrik karriär bakom sig som speedwayförare i bland annat Bysarna.