Tony Olsson slutar som race director för GP-serien i speedway efter den här säsongen. Trots två år kvar på kontraktet väljer Olsson att kliva av.
– Det finns ingen schism bakom. Jag känner bara att jag inte brinner tillräckligt för uppgiften längre, och då ska man inte vara kvar på en sådan position, säger Tony Olsson till Race.

Tony Olsson sade upp sig redan innan säsongen började, då uppsägningstiden för en race director inom FIM är på sex månader. I samband med GP-tävlingen i Köpenhamn meddelade han förarna sitt beslut.
– Det är förarna och tävlingarna som man kommer att sakna. Jag har haft väldigt roligt under de här åren, men alla resor tär också på en, då mycket annat får stå tillbaka, säger Tony Olsson, som beräknar att han varit på resande fot i speedwayens tjänst i drygt 35 år både som aktiv, förbundskapten och tjänsteman.
Olsson har i dagsläget en halvtidsanställning som ansvarig för trackracing vid Svemo att falla tillbaka på, där han hoppas kunna kliva upp på hundra procent framöver.
– Beslutet ligger hos förbundet, men det är min önskan, säger han.
Vem som kommer att ersätta Olsson som race director i GP-sammanhang är i dagsläget oklart.
* Läs mer om Tony Olssons beslut i kommande nummer av Race Magazine.